Frölunda har fått upp ångan

Seger med 5-2 mot Skellefteå innebär tredje raka matchen utan förlust.

Frölunda har inte rosat marknaden totalt sett den här säsongen men nu verkar Göteborgslaget vara på rätt spår.

Efter 5-2 seger hemma mot Skellefteå tidigare i dag inkasserades en ny trepoängare vilket gör att laget inte har förlorat på de tre senaste omgångarna.

Fredrik Pettersson, Janne Niskala och Martin Röymark var tre av dem som agerade segermakare i Scandinavium.

Skellefteå verkade sitta kvar på bussen mentalt i första perioden.

Det var 3-0 på resultattavlan i hemmalagets favör efter de första 20 minuterna.

Martin Röymark inledde målskyttet när han från nära håll överlistade Nicklas Dahlberg i bortakassen.

Joakim Andersson och Carl Klingberg assisterade.

Frölunda fortsatte att anfalla med frenesi och fantasi - och puckarna trillade in i tät följd.

Janne Niskalas powerplayskott efter fyra minuters spel var en fröjd för hockeyögat - när pucken gick i Dahlbergs vänstra kryss.

Fredrik Pettersson, han ordande 3-0 innan pausvila, och redan här kändes matchen avgjord.

Detta trots att Brad Moran reducerade per omgående i andra perioden.

Petterssons andra mål i matchen fram till 4-1 är även det en godbit. Han tar sig in i zon och får på ett riktigt bra slagskott upp i nättaket. Passningspoäng till Niskala och nye Kristian Kudroc.

Slutresultatet skrevs till 5-2 efter att Per-Johan Axelsson målat i tom bur och Pierre Edouard Bellemare reducerat.