Djurgården utklassade Modo på Hovet

Matchen slutade 7-0 sedan hemmalagets målvakt Gustaf Wesslau storspelat.

Modos förstakedja har dominerat i elitserien. Men på Hovet i Stockholm tog det stopp.

Inte nog med att poängkungen Niklas Sundström tvingades lämna isen skadad. Djurgården körde över serietvåan och vann med hela 7-0.

Det innebar att Djurgården bröt sin negativa matchtrend på fem raka matcher utan seger. Med den största segermarginalen hittills i elitseriesäsongen klättrade laget upp till en sjundeplats i tabellen.

Därtill dominerade kvällens förstakedja med Fredrik Bremberg, Andreas Engqvist och Dick Axelsson - med Timmy Pettersson och Andreas Holmqvist på backplats - totalt på isen.

– Det var bara andra gången vi körde ihop. Vi har en väldigt bra mix och i dag släppte det, säger Fredrik Bremberg efteråt.

Efter sex minuter och 3-0 fick Modomålvakten Karol Krizan nog. Frivilligt hoppade han över sargen och bytte plats med 25-årige Mikael Zajkowski.

Ledningen utökades till 6-0 efter andra perioden och därefter spädde DIF på med ett sista mål i slutperioden genom Andreas Engqvist, som göra sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet.

– Vi behövde det här målkalaset. Det ger bra självförtroende, säger Bremberg som stannade på ett mål och två assist.