Frölunda showade mot LHC

Komfortabel seger på hemmais.

Linköping var det hetaste laget av samtliga inför landslagsuppehållet - men mot Frölunda åkte de på en riktig plump.

Hemma i Scandinavium kunde Ulf Dahléns mannar relativt enkelt skrinna ifrån till en komportabel 3-1-seger.

Men det började bedrövligt tungt för Frölunda då en gammal bekant, Jari Tolsa, ordnade 0-1 till gästerna efter en vass kontring.

Sedan vaknade maskinen Frölunda till liv och Johan Holmqvist spikade igen resten av matchen.

1-1 målet kom 12 minuter in i mittenronden efter att Per-Johan Axelsson stressade fram ett misstag hos Fredrik Norrena.

Han rundar kassen och levererar en fin macka till Joel Lundqvist som med ett slagskott smackar upp pucken i Norrenas vänstra kryss.

Urläckert 1.

Och Scandinavium exploderar.

Tre minuter efter kvitteringsmålet ringer det igen.

Matis Olimb får pucken bakom Linköpings mål, han spelar till Tomi Kallio på högersidan.

Den finländska stjärnan vandrar, sin vana trogen, in i banan och drar in pucken i nättaket.

Urläckert 2.

Och Scandinavium i extas.

Målet skulle visa sig bli matchavgörande.

Linköping pressade på under hela den tredje perioden och vann skottstatistiken överlägset med 14-5.

Men det är hemmalaget som påvisar effektivitet.

Matis Olimb fastställer - via ett välplacerat dragskott från slottet - slutresultatet fram till 3-1 på passning från Joel Lundqvist och Tomi Kallio - med sju minuter kvar.