"Vi spelar pojklagshockey"

Inga glada över poäng.


Det brukar bli målsnålt och sällan underhållande, då Luleå och Skellefteå möts i Coop Arena.

Så var även fallet ikväll, där Skellefteå drog första blodet i början av den andra perioden, då en markeringmiss öppnade för ett friläge för Johan Forsberg, som kallt hängde in pucken i nättaket.

Den ledningen kunde sedan Skellefteå spela på och så när fick man med sig alla tre poängen.

Först med mindre än fyra minuter kvar, kunde Mats Lavander brunka in en målvaktsretur efter skott av Alexander Hellström, och få hemmapubliken att jubla över sitt tionde mål för säsongen.

- Vi spelar bra fram tills slutet av matchen, då vi börjar spela pokjklagshockey i samband med deras kvitteringsmål, säger Skellefteås tränare Hans Särkijärvi på presskonferensen.

- Men visst, Luleå borta är en svår match och fick med oss en poäng. Det är helt ok.

I förlängningen var Luleå närmast ett avgörande mål, då bland annat Kristofer sköt rakt på Andreas Hadelöv i en två mot en-situation. Att ha varit nära, gladde dock inte Luleå-tränaren Roger Rönnberg.

- Vi började matchen riktigt dåligt, men spelade upp oss efterhand. Något som kan bero på övertändning hos vissa spelare. Boxplay var i alla fall bra, vilket behövs med tanke på alla, rent ut sagt, idiotiska utvisningar som vi tar, säger Rönnberg.

Skellefteå var också nära att totalt mala sönder Luleås offensiv, med ett snålt spel då man försvarade sin ledning.

- Skellefteå spelar tajt defensivt, men samtidigt hade vi för få bra första passningar från våra backar och hade svårt att hitta kreativa lösningar genom mittzon.

"Vi kan mer"

Tillsammans med Pär Arlbrandt, var Niklas Olausson, den spelare i Luleå som stod för det mesta av just kreativiteten och var ett stolpskott i den första perioden från att själv bli målskytt. Inte heller han var dock särskilt nöjd med kvällen.

- Känns väl lite varken eller, ja. Men det är ju bra att vi tar en poäng i alla fall. Är ju betydligt bättre än att vi ger alla tre till dem om inte annat, halvsuckar Olausson då hockeysverige.se träffar honom efter matchen.

Känns som att det var i din kedja det mest av värde skapades för Luleå?

- Ja, vi hade en del bra lägen och hade definitivt tillräckligt mycket skapat för att kunna ha gjort något mål. Jag hade ju en i stolpen och "Arla" hade några lägen också. Men vi kan bättre än så här också.

Defensivt var i alla fall matchen ett fall framåt för norrbottningarna, efter att ha släppt in tolv mål på sin två senaste matcher innan mötet med Skellefteå.

- Det håller ju inte att släppa in sex mål hela tiden, så visst har vi snackat om hur vi ska uppträda defensivt. Bland annat har vi tappat tredjegubben för mycket tidigare och då släpper man till mycket chanser. Så det var mycket fokus på det innan matchen.

Ja, egentligen var inte roligare än så för Luleå. Man släppte inte in sex mål och såg till att Skellefteå inte tog tre poäng. Skellefteå som nu bara har tre poäng inspelade på de senaste sju matcherna. Men man är i alla fall obsegrade under de tre senaste.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!