Powerplay lyfte Södertälje

Södertälje levererade i powerplay när de tog extrapoängen efter förlängning.

Timrås Gabirel Karlsson ordnade 3-3 med två minuter kvar av matchen när SSK var på väg på segern.

Men SSK replikerade i förlängningen då Yanick Lehoux stänkte in sitt sjunde mål för säsongen.

Matchen slutade 4-3 efter att SSK haft vassast lägen att avgöra sett till hela matchen.

Gästande Timrå fick dock en kanonstart.

Timo Pärssinen, 1-0.

Martin Sonnenberg, 2-0.

Sedan var det roliga slut för Timrå som aldrig återtog ledningen.

Linus Klasen grundlurade TIK:s målvakt Magnus Åkerlund vid ett friläge. I stället för att skjuta inväntar han Åkerlunds första rörelse och backhandlyfter in pucken i nät. 1-2 och kontakt för SSK.

Med fem sekunder kvar av den första perioden kommer viktiga 2-2.

Även nu är det trollgubben Linus Klasen som håller sig framme när Yanick Lehoux hittar nummer 86 med en passning rakt genom Timrås zon i numerärt överläge.

Andra periodens ända mål - genom Fredric Andersson såg länge ut att bli segermålet.

Men Gabriel Karlsson kvitterade strax innan slutsignalen.

SSK fick dock sista ordet - och succévärdningen Yanick Lehoux levererade på nytt.