Ny stjärna klar för Frölunda

Publicerades: 13 Nov 2008, 15:41, Uppdaterades: 15 Nov 2009, 23:20

Den spelskicklige backen Janne Niskala presenterades under torsdagen.


Som Nyheter24 skrev om i tidigare i dag är Janne Niskala klar för Frölunda och börjar träna med laget på fredag.

– Jag har inte varit på is på några veckor nu så det ska bli skönt att komma igång, säger Niskala till klubbens hemsida.

Kent Norberg, General Manager, beskriver sin nya stjärnvärvning så här.

– Niskala är en stark offensiv back med ett bra skott. Han är en god skridskoåkare och mycket skicklig i powerplay.

Finländaren har varit ett hett byte sen han lämnade NHL och Tampa Bay Lightning. Klubbar som Färjestad och Timrå har erbjudit stjärnan stora summor för hans signatur.

– Det är bara att beklaga. Vi ville verkligen se Niskala i FBK igen och har sträckt oss mycket långt för att fullfölja affären, men kom till ett läge där det inte var möjligt att gå vidare, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till klubbens hemsida.

Senast Niskala spelade i Elitserien gjorde ha stor succé med 49 poäng på 53 matcher för Färjestad. Säsongen var 06/07 och Niskala satte rekord för antal poäng för en back. Nu hoppas Frölunda på en repris då göteborgarna är i stort behov av en målfarlig back sen klubben valt att sparkat Andreas Holmqvist i början av säsongen. Men smakar så kostar det.

– Vi erbjöd honom det bästa kontrakt vi någonsin har erbjudit en spelare. Tydligen räckte inte det, säger Rundqvist till Aftonbladet.

Nu får Frölunda hoppas att den senaste dyra stjärnvärvningen presterar till skillnad mot sparkade Holmqvist och skadade Andreas Karlsson.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Fem snackisar under första dagen på Ullna

igår 20:00

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: "Kämpigt"

igår 18:58
Titelförsvaren Linn Grant och Alex Norén var de stora publikfavoriterna under första dagen på Ullna. Men vinden ställde till det för de svenska stjärnorna. Det var lite kämpigt, säger Grant.

Muchovas mäktiga vändning – final mot Swiatek väntar

igår 18:36
Långa slagdueller, stenhård kamp om varje boll och dramatiskt in i det sista. Karolina Muchova och Aryna Sabalenka gav allt för en plats i finalen på Roland Garros. Bara en kunde nå den – och sensationellt lyckades Muchova efter en enorm vändning.

Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

igår 18:34
Danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard var djupt berörd över knivattacken i franska Annecy. Efter etappsegern i Criterium du Dauphine sade han med tårar i ögonen: En dag som den här betyder cykel ingenting.

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

igår 16:36
Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

igår 15:40
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.