Hlavac tryckte in 2-1.
Hlavac tryckte in 2-1. - Foto: BILDBYRÅN

Domarmiss sänkte Luleå

"Det var en tripping".


Domarna har ofta varit i fokus i årets elitserie och så blev även fallet i kväll i Coop Arena, då Luleå tog emot Linköping. I en i övrigt jämn tillställning, tog Linköping tag i taktpinnen i slutet av den andra perioden, då Jan Hlavac tryckte in 1-2, assisterad av Mikael Håkanson.
Därmed var dock inte sista ordet om det målet sagt. Håkanson vann nämligen pucken i offensiv zon tack vare en klar tripping på Luleås Thomas Raffl. Efter matchen erkände till och med Linköpings assisterande tränare Magnus Hävelid att det mycket riktigt var en tripping.

- Ja...visst. Ser man situationen sedan på jumbotronen, så var det ju en tripping, det var det ju, säger han till hockeysverige.se.

Luleås Roger Rönnberg var inte arg, utan utstrålade mest bara besvikelse över domarinsatsen i det momentet.

- Jag förstår inte hur tre domare samtidigt kan missa det där, De måste ha blivit blinda samtidigt.

- Visst, man kan ju inte döma för vad man inte ser, men då måste ju alla tre ha lyckats blinka till samtidigt.

Sin vana trogen, var inte heller Rönnberg särskild nöjd med sitt Luleå då det blir förlust. Trots att matchen som sådan egentligen hade kunnat gå åt vilket håll som helst.

- Det här var en typisk serielunksmatchen. Jag sakande passionen och viljan offensivt hos mina spelare idag. Det visade vi upp mot Rögle, men inte nu. Kanske är Linköping också ett bättre än lag än dem, men men..., säger Rönnberg och skakar lätt på huvudet.

Saknade Fransson

I Luleå saknades bland andra lagets offensive backstjärna Johan Fransson och det märktes tydligt i lagets powerplay, som saknade den extra dimensionen från backplats den här kvällen.

- Johan har trots sin relativt unga ålder den där kylan och rutinen som krävs för att lugna ned spelet, då det går lite i lås i övrigt. Det saknade vi ikväll, även om Fredrik Styrman gjorde ett helt ok jobb som ersättare.

Bra i hemmalaget var däremot Martin Chabada, som förstås ville visa sina gamla Sparta Prag-polare Hlavac, Jaroslav Hlinka och Slava Lener att han fortfarande är att räkna med. Trots en poängsvag höst.

- Det var Martins bästa match offensivt på länge. Han var stark på pucken och var hela tiden ett hot framåt.

Dessvärre för Luleå och Chabada, fick de andra Sparta Prag-bekantingarna sista ordet. Om än delvis på grund av en domarmiss.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!