- Foto: Bidlbyrån

Ännu en Djurgårdsseger mot Luleå

"Vi hade bra försvarsspel".


Luleå har bara vunnit en gång mot Djurgården sedan säsongen 06/07 och någon andra gång blev det inte heller i eftermiddag i Coop Arena - trots ett tidigt ledningsmål för norrbottningarna signerat Chris Abbott.

Istället vände Djurgården rejält på steken och efter mindre än halva matchen, ledde man så hastigt och lustigt med 1-4 och JVM-målvakten Anders Nilsson visade ingen direkt internationell standard och blev utbytt efter Djurgårdens tredje mål, som också skulle bli matchvinnande. Därefer släppte backupen Mattias Modig in det första skottet han fick emot sig fram till 1-4.

I bortakassen handlade det om en betydligt bättre insats. Där svarade Stefan Ridderwall, JVM-målvakt för två år sedan, för 36 räddningar - även om hela Djurgården som kollektiv klart överglänste och totalt läste sönder Luleå den här gången.

- Vi hade väldigt bra försvarsspel, framförallt i sista. Men jag spelade stabilt i dag och hade hjälp av mina backar och forwards, säger Ridderwall till ppv.

Tack vare en märklig sargstuds, kunde Luleå turligt reducera till 2-4 genom Anders Burström i den tredje perioden, men närmare än så blev det inte för bleka norrbottningar, som hade grava problem med såväl målvakts- som försvarsspelet.

- Vi måste lära oss läxan att inte springa bort oss och anfalla med förstånd, säger hemmatränaren Roger Rönnberg.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!