"En otroligt bra kämpainsats"

JVM-målvakten Markström storspelade - igen.

Jacob Markström fortsätter att hävda sin position som elitseriens bästa målvakt, Efter torsdagens nolla i hemmamötet med Skellefteå var 19-åringen återigen nära att hålla tätt när Gävlelaget besegrade Södertälje på bortais.

Markström motade 31 av 32 skott i Axa Sports Center och var bara fyra och en halv minut från att hålla nollan för andra matchen i följd. Backen Daniel Josefsson spräckte emellertid succéjuniorens fina svit efter nästan 150 minuter utan ett insläppt mål.

- Det målet var dåligt. Det får inte hända, men vi vinner ju, säger Jacob Markström till ppv om Josefssons mål.

Brynäs fick ett ledningsback från poängpigge backen Peter Nolander, som sköt sitt tredje mål för säsongen drygt nio minuter in i den första perioden. 28-åringen har gjort elva poäng hittills och kan mycket väl vara på väg att klå sin bästanoteringen på 17 poäng från säsongen 2006/07.

2-0 kom i powerplay. Med tidigare storskytten Stefan Pettersson på botbänken satte Eero Somervuori sitt nionde mål den här säsongen. Finländaren toppar Brynäs interna poängliga med 21 pinnar på 28 matcher.

Södertälje etablerade tryck mot Brynäskassen både i andra och tredje perioden, men Jacob Markström stod i vägen för allt till dess att Daniel Josefsson hittade rätt för SSK.

- En otroligt bra kämpainsats. Vi gör det vi ska och tar tre poäng, säger Markström.