Inget kan rubba Hlinka och LHC

Linköpings supersvit håller i sig.


Två viktiga saker kan noteras efter Linköpings 2-1 seger hemma mot Skellefteå ikväll. Det första är att Linköping svit av hemmasegrar nu är uppe i åtta raka matcher och att Jaroslav Hlinkas poängsvit nu ligger på elva matcher, efter att tjecken var inblandad i Magnus Johanssons matchvinnande 2-1 mål.

I övrigt handlade det emellertid om en match utan mycket offensiv eller teknisk briljans, där ett formsvagt Skellefteå gjorde sitt yttersta för att brunka med sig en poäng till Västerbotten.

- Skellefteå är tunga att möta. De har många stora backar som gör det svårt att komma in på mål, säger Linköpings Mattias Carlsson till Canal Plus.

- Men i stort sett så tycker jag vi gör en bra match. Det var i början av andra perioden som de kanske var lite bättre än oss.

Carlsson som gjorde det viktiga 1-1 målet för LHC, havvägs in i matchen, då han satsade på ett direktskott efter att Martin Laumann-Ylvén grävt fram pucken åt honom. Målet var Carlssons tredje för säsongen, då forwarden spelar en undanskymd roll i det dyra lagbygget.

- Man får försöka ta till vara på de chanser som man får och gå ut och köra på helt enkelt, menar han.

För Skellefteås del som innbar detta lagets fjärde raka förlust och plötsligt så har man problem med målskyttet igen - på de tre senaste matcherna har man nu bara gjort tre mål.

Dessutom fick lagets backankare Pavel Skrbek lämna isen ikväll på grund av skada. Hur allvarlig lär vi få anledning att återkomma med.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!