"Effektiva när det behövs"

Djurgården besegrade Skellefteå på bortais för tredje gången den här säsongen.


Djurgården trivs i norr. Efter lördagens seger över Luleå var det på måndagen Skellefteås tur att känna på stockholmarnas disciplin. Med hjälp av stolparna och ett effektivt anfallsspel kunde Djurgården vinna med 3-0.

- Vi är väldigt effektiva när det behövs som mest, säger slitvargen Jimmie Ölvestad.

Det blev en roadtrip med mersmak för Djurgården. Två matcher, två segrar och bara ett insläppt mål. På måndagen delade Gustaf Wesslau och Stefan Ridderwall på nollan sedan den förstnämnde tvingats utgå på grund av sjukdom tidigt i den tredje perioden.

Djurgårdsmålvakterna hade emellertid god hjälp av sina stolpar. Inte mindre än tre gånger fick hemmafansen höra det bedrövande ljudet av pucken som tog i ramen.

Skellefteå fick också in pucken i nätmaskorna en gång i den andra perioden. Domaren Marcus Vinnerborg signalerade för mål sedan Petr Tenkrat hittat rätt med ett chansartat skott utifrån, men dömde sedan bort målet efter samtal med linjedomarna. Jimmie Ericsson ansågs ha stått i målgården.

- Klart att det är mycket kamp framför kassen och jag står väl på gränsen, men om man ska gå in och döma bort det vette katten, sade den nyuttagne landslagsmannen besviket till ppv i den andra periodpausen.

"Gedigen arbetsinsats"

När Tenkrat fick in pucken hade Djurgården redan gjort tre mål. Tim Eriksson slog in en målvaktsretur från Andreas Hadelöv till 1-0 i den första perioden. Födelsedagsbarnet Nicklas Danielsson - 25 år på måndagen - spädde på till 2-0 med ett tungt slagskott i krysset varpå Kristofer Ottosson turligt styrde Andreas Holmqvists skott via Skellefteåbacken Jyri Marttinens knä och i mål.

- Vi är väldigt effektiva när det behövs som bäst och så har vi ett bra försvarsspel. I dag gör vi en bra och gedigen arbetsinsats, säger pådrivaren Jimmie Ölvestad som har trivts under helgen i Norrland.

- Härligt med lite snö och ljus i stället för gråslask som det är i Stockholm. Men Skellefteå centrum var lite mindre än vad man är van vid.

Andreas Hadelöv suckar tungt åt hur matchen artade sig.

- Jag tycker att de kontrollerar händelserna och får matchen dit de vill. Vi har inte energi för att rubba dem, säger målvakten som tror att förra veckans bortaturné fortfarande satt i benen.

- Vi hade tre tuffa matcher sedan förväntas man komma hem och föra spelet. Djurgården är ju som bäst när de får försvara sig och krympa ytorna.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!