- Foto: Bildbyrån

"Vi är alldeles för klena"

Rögle blev överkörda av Brynäs i Läckerol Arena, där Brynäs har gått från att göra lite mål och släppa in lite till att fortfarande släppa in få mål men göra en hel drös.


6-0 mot Skellefteå senast. 6-1 mot Rögle på måndagen. Rena rama Roland Garros, alltså.

Men det var egentligen inte med något större spel man körde över Rögle med 4-0 i första perioden. Snarare var det Rögle som visade upp ett märkbart tafatt spel i egen zon.

Magnus Kahnberg sköt 1-0 och därefter klarade Rögle av ett numerärt överläge, som kunde varit kritiskt om Brynäs fått ett mål. Men det var just efter boxplaysuccén som man tappade. Och då tappade man allt.

Tre insläppta på tre minuter.

- Vi dödar en utvisning och gör det riktigt bra. Sen när det blir fem mot fem så går vi ner oss ordentligt och är med utan att vi ändå är där. Känns inte som att Brynäs måste jobba alls för att göra sina mål nästan, sade tränaren Gunnar Persson till ppv inför andra perioden.

Efter matchen var han inte mycket nöjdare än han var med första perioden.

- Vi ger oss själv inte chansen idag. Vi är alldeles för klena i början. Jag vet inte varför, men det såg ut som att vi hade för dåligt med bränsle. Vi är ju i behov av poäng, så jag vet inte varför det blir så här. Brynäs fick en väldigt enkel resa idag.

Man avslutar nu innan juluppehållet med bortamatch mot Djurgården och hemmamatch mot Timrå i två viktiga matcher och Persson har segerreceptet klart för sig.

- Det gäller att hålla ihop och ge fan i att göra misstag. Så som det ser ut idag vinner vi inte en match.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!