"Slängde in ett litet löv"

Hv71 besegrade formstarka Brynäs med 3-2 på bortaplan efter att junioren Adam Almqvist avgjort matchen med ett "höstlöv".

Formstarka Brynäs fick sin hemmasvit bruten när man mötte HV71 och skadedrabbat tappade matchen med 2-3. Juniorbacken Adam Almqvist gjorde ett av tre juniormål i matchen och avgjorde med sitt 3-1-mål.

-Jag slänger in ett litet löv på mål där och den gick in, sammanfattade han sitt andra elitseriemål.

Det var många juniorspelare som var i centrum i matchen mellan Brynäs och HV71 - och då tvingades Brynäs ändå avvara en skadad Jacob Markström i målet.

Matchen vann HV71 med 3-2 och satte stopp för Brynäs starka hemmasvit sedan juniorbacken Adam Almqvist, 18, avgjort matchen med sitt 3-1-mål i tredje perioden, åtta minuter från slutet.

Han fick pucken långt ute till höger, var helt ohotad och bara skickade in pucken mot - och i - mål.

- Ja, jag vet inte riktigt vad som hände där. Jag bara slängde in ett litet löv på mål och den gick in. Jag lägger bara in den på chans. Det var nog bra skymning framför mål, sade segerskytten till ppv om sitt blott andra elitseriemål.

Matchen hade med sig 1-1 från första perioden, där två andra juniorspelare presenterade sig.

Mattias Tedenby fick äntligen utdelning i målskyttet igen och satte 1-1-kvitteringen efter att ha krigat in pucken framför mål.

- Jag hade haft ett par bra lägen innan, det kändes som det var dags att trycka in den där och få ett skitmål, menade Tedenby.

Brynäs hade stora problem på backsidan och fick utöver Petri Kokko även undvara Peter Nolander och Jörgen Sundqvist, vilket medförde att Alexander Sundström fick gå ner och spela back och att junioren Victor Berglind kallades in till.

Det var Berglind som med en underbar frispelning låg bakom Magnus Kahnbergs 1-0-mål och hyllades också av målskytten.

- Det passningen var det inget fel på. Han gör det bra som uppfattar det så snabbt. Det är ju skönt att få frilägen... det är ju inte så svårt att göra mål då, menade Kahnberg som börjar bli glödhet i målskyttet för första gången i Brynäströjan.

En annan junior som visade framfötterna var JVM-spelaren Jakob Silfverberg som stod för reduceringen i tredje som gav lite dramatik på slutet.

Målet kom lite från ingenstans.

- Dom tappade alla sina spelare när det blev gröt bakom mål och jag blev plötsligt helt fri.

Nu väntar bara en match till för Silfverberg med Brynäs för i år. Sedan bär det av till Regina och Saskatoon tillsammans med Jacob Markström och kanske, kanske även Simon Bertilsson.

- Det kommer bli hur kul som helst. En grym upplevelse. Vi kommer ta guld.

Med till JVM åker däremot inte segerskytten Almqvist. Han får avvakta till nästa års turnering i Buffalo.