1 av 2
- Foto: SCANPIX
2 av 2
- Foto: SCANPIX

"Totalt bensinstopp"

Djurgården körde totalt över skånelaget och vann med 5-1.


Rögles kris blir allt djupare.

På torsdagen spelade laget sin sjunde raka match utan att vinna. Djurgården kunde utan att imponera köra över de tama skåningarna.

- Det känns helt dött, säger en uppgiven Gunnar Persson, tränare för Rögle, efter 1-5 på Hovet.

Efter att ha spelat 2-11 på de två senaste matcherna och bara tagit en poäng på de sju senaste matcherna har Rögle ramlat ned under kvalseriestrecket. Det är visserligen bara tre poäng upp till Modo ovanför detsamma, men sett till hur Ängelholmslaget uppträder på isen just nu finns det inte mycket hopp i sikte.

- Vi har dålig fart och får totalt bensinstopp. Vi orkar inte, säger Gunnar Persson till ppv.

- Vi får ingen energi i laget. Det är ingen fel på lagsammanhållningen, men det känns helt dött just nu.

Det var hans uppgivna ord efter den tunga förlusten på Hovet. Djurgården gjorde ingen av sina bättre insatser den här säsongen, men kunde döda matchen i andra perioden när Rögle spelade med huvudet under armen.

Penkers misstag blev ödesdigra

Flera tunga målvaktstavlor av Jürgen Penker gjorde att Djurgården gick från 1-1 till 4-1 i mittenperioden. Timmy Pettersson gjorde 2-1 med ett omärkvärdigt skott varpå Jimmie Ölvestad obehindrat sköt 3-1 efter en soloräd i den offensiva zonen. Tim Eriksson spädde på till 4-1 innan Rögles mardrömsperiod var över.

- Vi går ifrån där i andra och får en rätt behaglig resa i tredje. Det var väldigt viktiga poäng, trots att vi inte spelar särskilt bra, säger Timmy Pettersson som upplevde en av karriärens mest produktiva matcher.

Förutom sitt mål spelade den tidigare Frölunda- och HV71-backen fram till tre av Djurgårdens mål.

Medan Rögle harvar i bottenträsket har Djurgården etablerat sig på tabellens övre halva. Laget ligger fyra med 47 poäng. Det är ganska stor skillnad jämfört med i fjol vid samma tid, när laget föll igenom och hamnade på efterkälken.

Timmy Pettersson vet vari skillnaden ligger.

- Det är att juniorerna tagit ett sådant enormt kliv. Krüger, Josefson, Cehlin och Brodin, de gör sitt jobb varje dag.

Hockeysverige.se

/
RBK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!