"Gjorde i alla fall mål"

Färjestad kommer inte undan HV71:s stora övertag på klubben den här säsongen. Fortsatt förnedrande siffror för smålänningarna... men den här gången gjorde iallafall Färjestad mål.

8-0 för HV71 i Kinnarps Arena i oktober. 5-0 i Karlstad i november. Dessutom en 6-0-seger i Nordic Trophy på försäsongen.

HV71 har inte direkt varit Färjestads drömmotståndare efter den där finalserien man vann i våras.

Om det var bättre eller sämre än tidigare i Jönköping på lördagseftermiddagen är svårt att säga. Åsikterna går nog isär.

Förnedringen var likvärdig med tidigare - 7-1 till serieledarna - men det blev ju iallafall mål från Färjestads sida vilket kan ses som ett fall framåt.

Severin Blindenbacher ordnade målet. Han dunkade från blå och satte pucken i krysset.

- Jag var osäker på om någon styrde den, men det var ingen som var på den och det är alltid skönt att göra mål, sade Blindenbacher till ppv om sitt 1-2-mål i andra perioden.

Målet såg till att skapa viss dramatik i matchen, trots att HV71 var totalt överlägsna i första perioden och hade 2-0 med bud på ett gäng mål till sedan André Petersson, Andreas Falk och Martin Thörnberg missat frilägen i en period där sistnämnde Thörnberg och Björn Melin stod för målen.

Matchen dog lite grann i slutet av andra perioden när Färjestad hade dragit på sig många utvisningar och till slut blev det en för mycket.

Janne Niinimaa passade snyggt ner till Björn Melin vid förlängda mållinjen på vänstersidan som sköt in 3-1 ur dålig vinkel med sitt andra mål i matchen.

- Det är en underbar pass från Niinimaa där. Han fintar ner målvakten totalt och det är bara att lägga in den, säger Melin.

Janne Karlsson, tränaren, menade redan efter andra perioden att målet var grymt viktigt.

- Det var ett otroligt viktigt mål. Vi var lite frustrerade där när vi missade ett fem mot tre, så målet var viktigt ur flera aspekter.

I tredje tog det inte speciellt lång tid innan Johan Davidsson snyggt och turligt solokörde in 4-1 i en period där det rann iväg till 7-1 till slut när Färjestad sedan länge hade gett upp.

Davidsson snubblade sig förbi Per Johnsson innan han släppte in pucken "på fel sida" om Robin Rahm i målet.

- Det är 50-50 skicklighet och tur där. Jag höll på att tappa både puck och fart där, menade Davidsson som även hade en läcker assist fram till matchens första mål när han hittade Martin Thörnberg framför mål från position bakom mål.

/
/

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.