Frölunda bröt bortasviten

Gjorde två mål på sju sekunder och vann mot Skellefteå med 3-5.


Efter tio raka bortamatcher utan seger fann Frölunda segerreceptet i Skellefteå. Två mål på sju sekunder i den tredje perioden blev rycket som säkrade segern.

- Jätteskön seger, säger matchvinnaren Fredrik Pettersson efter 5-3-segern.

Sju var en gångbar siffra i Skellefteå Kraft Arena på lördagen. När slutsignalen gick hade Frölunda spelat sin sjunde raka match utan att förlora samtidigt som Skellefteå hade åkt på sin sjunde raka förlust. En förlust som säkrades under ett sjusekundersintervall i den tredje perioden.

Skellefteå fick häng på Frölunda när Anders Söderberg sköt 2-3 frispelad av Erik Forssell tidigt i tredje perioden. Hemmasupportrarnas hopp fick sig en rejäl törn halvvägs in i samma period när Fredrik Pettersson och Niklas Andersson gjorde 4-2 och 5-2 med sju sekunders mellanrum.

- På första målet vinner vi tekningen bak till Peter Andersson. Han skjuter löst och jag får fram bladet på pucken. Klart det är flyt, men vi har inte haft så mycket flyt på sistone, säger Fredrik Pettersson om målet till ppv.

- På andra målet får jag med mig pucken på något sätt och försöker skjuta högt. Niklas slår in returen på volley. Jättebra av honom.

Bara en reducering trots hårt tryck

Fredrik Pettersson hade ytterligare en assist i matchen och toppar den interna poängligan med 22 poäng (11+11) på 31 matcher.

Johan Forsberg reducerade till 3-5 när han styrde in David Rundblads fösare från blålinjen. Men trots hårt tryck i slutminuterna förlorade AIK och tappade femteplatsen till just Frölunda.

- Jag är jättenöjd. Vi krigar på hela matchen, spelar med fart och mycket energi hela matchen. Skillnaden i dag jämfört med mot Modo senast är att vi tar tag i matchen när de reducerar till 2-3, säger Frölundatränaren Ulf Dahlén.

Tobias Viklund, Joel Lundqvist och Per-Johan Axelsson gjorde övriga mål för Frölunda medan Tomas Surovy gjorde Skellefteås första i matchen.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!