- Foto: Bildbyrån

Bemström tvingas sluta

Södertälje SK:s trotjänare och lagkapten Jörgen Bemström tvingas lägga av med hockeyn. En handledsskada stoppar honom från vidare spel.


Karriären är över för Södertäljes 35-årige veteran Jörgen Bemström.

- Att försöka mig på en comeback mot slutet av säsongen skulle enligt läkarna vara förenat med stora risker för framtida men, säger Jörgen Bemström.

551 A-lagsmatcher i elitserien, allsvenskan och division 1 gör Jörgen Bemström till en av de stora kultfigurerna i Södertälje SK:s historia. Nu tvingas han emellertid ta avsked från sporten efter att en svår handledsskada satt käppar i hjulet för mer spel.

Lagkaptenen fick en smäll mot handleden under vårens kvalserie och blev inte av med smärtan under sommaren. En operation i september sågs som lösningen, men under hösten har det visat sig att den inte gav önskat resultat.

På tisdagen fick 35-åringen därför tacka för sig.

- Detta är verkligen ett tungt beslut att fatta, men som det ser ut finns inga alternativ. Att försöka mig på en comeback mot slutet av säsongen skulle enligt läkarna vara förenat med stora risker för framtida men. Jag hade sett fram mot att komma tillbaka och hjälpa laget men nu får jag göra det från sidan om i stället, säger Jörgen Bemström till sodertaljesk.se.

- Jag har grubblat fram och tillbaka och det känns verkligen otroligt tråkigt att behöva ge upp.

 

Kommer att ingå i tränarstaben

Under hösten har Jörgen Bemström figurerat i Södertäljes bås som ett stöd till tränarparet Peter Popovic och Peter Larsson.

- Jag kommer finnas till hands för tränarparet men kanske främst för spelarna i laget som ett stöd och göra ett bättre resultat.

Klubbdirektören Stefan Jonsson lovar att trotjänaren ska få en heltidsroll i klubben.

- Han har under sin bortovaro från hockeyplanen varit en uppskattad resurs till tränarstaben. Efter detta beslut så planeras för ett fortsatt arbete för Jörgen med att stärka upp ledarstaben på ett mer tydligt sätt.

Jörgen Bemström A-lagsdebuterade för SSK säsongen 1992/93 och har sedan dess gjort 13 A-lagssäsonger för moderklubben. Mellan 1998 och 2001 spelade han för Luleå respektive Modo. I övrigt har han varit klubben trogen.

Hockeysverige.se

/
ssk
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!