Huliganer attackerade säkerhetschef

Södertäljes säkerhetsansvarige Håkan Sjöblom har haft påhälsning av huliganer. I veckan attackerades hans hus.


Håkan Sjöblom, säkerhetsansvarig för elitserielaget Södertälje SK, fick i onsdags sitt hem attackerat. Huliganerna ska kräva hans avgång.

- Jag vet att de vill ha bort mig som säkerhetschef för att jag har stängt av folk. Men att de söker upp och ger sig på min fru, jag känner mest vanmakt, säger Sjöblom till Hockeykanalen.

Han själv var inte hemma vid stenkastningen, men det var hans fru. Enligt SSK:s klubbdirektör Stefan Jonsson började hatkampanjen mot den säkerhetsansvarige efter  efter en läktarincident under en match mot AIK i kvalserien förra säsongen.

Det blev då tjafs på SSK:s klackläktare sedan AIK:are kommit in på fel sektion, men det hände inte mycket mer än så. Enligt TT kom AIK:arna dit av misstag, men så var inte fallet. Aktionen var planerad.

- Det här är vansinnigt, att ett gäng individer tar sig hem till Håkans privata bostad och kastar sten, säger Stefan Jonsson.

Attacken är polisanmäld och SSK har via sin hemsida bett om  hjälp att identifiera de personer som attackerade bostaden.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!