1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
Klasen har inlett sin tid som kapten strålande.
6 av 6
Klasen har inlett sin tid som kapten strålande. - Foto: Bildbyrån

Klasens Södertälje har inlett en svit

Elitseriens yngste lagkapten har vänt på krisen. Södertälje blickar nu uppåt.


- Pucken studsar rätt just nu.

Linus Klasen är på väg tillbaka till Södertälje. 23-åringen verkar lite trött, men bör vara ganska nöjd. Södertäljes nye lagkapten bär sin titel framgångsrikt och låg bakom allt när SSK tog andra raka segern i Elitserien borta mot Luleå.

- Det är inte så att jag åker omkring och tänker på att jag har ett C på bröstet, säger han till Nyheter24.

- Jag är som jag alltid varit. Jag lirar likadant och skämtar lika mycket vid sidan om.

Vände och avgjorde mot Luleå

Med bara sex minuter kvar tappade Luleås Jonathan Hedström pucken vid egen blå och Klasen var iskall när han sköt in kvitteringen.

Fyra minuter in i förlängningen slog han till igen. Framspelad av nyförvärvet Patrick Yetman bombade Klasen in segermålet - hans tolfte för säsongen. Han är totalt sexa i poängligan och har redan producerat sex poäng mer än vad han gjorde under hela fjolårssäsongen.

Men Klasen är dock långt ifrån en statistiknörd.

- Man tittar på poängligan lite då och då när man bläddrar i tidningen.

Han tog över som lagkapten istället för petade Per Hallin och pensionerade Jörgen Bemström den 18:e december. En vecka tidigare hade Södertälje åkt på sin sjunde raka nederlag. Krisstämpeln var tydligare än någonsin tidigare. Då valde klubben att ändra om i organisationen. Stefan Pettersson fick sparken och Klasen det stora C:et.

- Vi kände att vi var tvunga att göra någonting, säger Klasen som nu hoppas på en lyckosam vinter: 

- Nu har vi hittat tillbaka till vårat spel igen. Vi är tunga att möta och vi åker mycket skridskor.

Det blev till slut fyra poäng för Klasen i segermatchen mot Luleå. Men han vill hellre hylla lagkamraterna, däribland målvakten Björn Bjurling.

- Bjurling har varit riktigt stabil för oss de här två matcherna. Han har varit bra, säger Klasen till Nyheter24.

Bjurling är inte sen med att hylla tillbaka. Han ägnar nästan ett helt inlägg på sin videoblogg här på Nyheter24 till att lyfta "den fantastiske Klasen".

- King Klasen gör det riktigt bra, jag tycker i och för sig att alla gör det bra, men man måste ändå lyfta på hatten för fyra poäng, det är helt otroligt. fantastiskt bra, säger Bjurling.

- Han är het nu lillpojken, det är helt underbart. Han ska bli pappa snart också, så det är kul för honom, jävligt kul. Tycker att han och hela laget ser sugna ut nu.

Vill bygga vidare på sviten

På onsdag tar Södertälje mot Frölunda i Scaniarinken. Då får klasen mäta sig med en av Elitseriens formstarkaste spelare - Frölundas Fredrik Pettersson som sänkte Färjestad med ett hattrick i Rekordmatchen på Nya Ullevi.

- Jag har spelat mot och med Fredrik i både juniorhockeyn och landslaget, det vara bara en tidsfråga innan han började göra många mål.

Nu har ni börjat bygga på en svit. Hur länge kan ni bibehålla den?

- Så länge vi spelar som vi gör just nu så kommer det att gå bra.

Tre poäng mot Frölunda innebär att Södertälje är återigen med och kämpar om en slutspelsplats till våren.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.