- Foto: Bildbyrån

"Märks att vi ligger sist"

Rögle åkte på en ny förlust mot Skellefteå med 3-2 på bortais och är nu hoplöst fast i botten av tabellen.


Skellefteå tog ikväll sin tredje seger på de tretton senaste matcherna, hemma mot jumbon Rögle. Trots en 3-0 ledning, var det dock nära att hemmalaget nervade ihop under slutperioden.
- Det märks att vi ligger sist, säger Rögles tränare Gunnar Persson.

Skellefteå presterade usel hockey senast borta mot Djurgården och var nu piskade att vinna hemma mot Rögle, för att inte på allvar bli indragna i striden kring slutspelsstrecket. Ett uppdrag som västerbottningarna skulle komma att klara av - men utan glans och med darr på slutet.
- Som det ser ut i tabellen var det oerhört viktiga poäng, hur spelet ser ut skiter jag i, konstaterar dock hemmatränaren Hans Särkijärvi till TT.

Hemmalaget gick fram till 3-0 efter den andra perioden och matchen såg ut att vara död. Men två snabba Rögle-mål i mitten av den tredje perioden, det första av den Skellefteå-dumpade forwarden Mathias Månsson, gav plötsligt liv till matchen igen.

Skåningarna hade därefter ett antal ströchanser till en kvittering, men som sagt, man är inte jumbo för inte. RBK kändes trots allt tämligen trubbiga.
- Det märks att vi ligger sist, vi har inte den rätta kylan när vi får mållägen, menar tränaren Gunnar Persson.
- Arbetsinställningen var det inget fel på, men det är inte lätt när man är så poängberoende som vi.

Noterbart är också att samtliga de tre senaste segrarna för Skellefteå har kommit mot lag under slutspelsstrecket. Cirkla -30 på termometern i norra Västerbotten, gjorde också att mindre än 4000 personer tog sig till Skellefteå Kraft Arena för att bevittna den inte helt välspelade matchen.

Hockeysverige.se

/
/
/
Senaste nytt

Hård kritik mot Ronaldo efter gest

1 timme sedan

Emil Forsberg mållös i USA-debuten

1 timme sedan
Emil Forsberg blev mållös i sin första match och säsongsstarten i MLS för New York Red Bull som mötte Nashville i en match som slutade 0–0 natten mot måndagen.

Jakobsen tog stark femteplats

igår 22:58
Kristoffer Jakobsen gjorde sin sjätte bästa världscuptävling i slalom i karriären då han kom femma i världscuptävlingen i Palisades Tahoe i Kalifornien.

Forsberg från start i New York-debuten

igår 22:32
Emil Forsberg tar plats i New York Red Bulls första laguppställning för säsongen i MLS. På sin vanliga plats på vänstermittfältet och med nummer 10 på ryggen.

Klar svensk förlust i basketkvalet

igår 21:02
Sverige förlorade den andra matchen i EM-kvalet i basket. Montenegro vann på hemmaplan i Podgorica med 95–70.

Bollnäs vann den avbrutna matchen: Gör det vi ska

igår 19:30
Trots att Bollnäs tvingades spela de sista minuterna av bandykvartsfinalen mot Edsbyn på bortaplan höll man undan. 1–0-ledningen som man hade med sig från den avbrutna matchen på lördagen stod sig.