"Märks att vi ligger sist"

Rögle åkte på en ny förlust mot Skellefteå med 3-2 på bortais och är nu hoplöst fast i botten av tabellen.

Skellefteå tog ikväll sin tredje seger på de tretton senaste matcherna, hemma mot jumbon Rögle. Trots en 3-0 ledning, var det dock nära att hemmalaget nervade ihop under slutperioden.
- Det märks att vi ligger sist, säger Rögles tränare Gunnar Persson.

Skellefteå presterade usel hockey senast borta mot Djurgården och var nu piskade att vinna hemma mot Rögle, för att inte på allvar bli indragna i striden kring slutspelsstrecket. Ett uppdrag som västerbottningarna skulle komma att klara av - men utan glans och med darr på slutet.
- Som det ser ut i tabellen var det oerhört viktiga poäng, hur spelet ser ut skiter jag i, konstaterar dock hemmatränaren Hans Särkijärvi till TT.

Hemmalaget gick fram till 3-0 efter den andra perioden och matchen såg ut att vara död. Men två snabba Rögle-mål i mitten av den tredje perioden, det första av den Skellefteå-dumpade forwarden Mathias Månsson, gav plötsligt liv till matchen igen.

Skåningarna hade därefter ett antal ströchanser till en kvittering, men som sagt, man är inte jumbo för inte. RBK kändes trots allt tämligen trubbiga.
- Det märks att vi ligger sist, vi har inte den rätta kylan när vi får mållägen, menar tränaren Gunnar Persson.
- Arbetsinställningen var det inget fel på, men det är inte lätt när man är så poängberoende som vi.

Noterbart är också att samtliga de tre senaste segrarna för Skellefteå har kommit mot lag under slutspelsstrecket. Cirkla -30 på termometern i norra Västerbotten, gjorde också att mindre än 4000 personer tog sig till Skellefteå Kraft Arena för att bevittna den inte helt välspelade matchen.