"Skandal, skandal, en domarskandal!"

Luleå vann mot Djurgården på Hovet med 1-3. Men efter slutsignalen så var det domare Edqvist som fick den mesta uppmärksamheten efter att han dömt bort ett regelrätt mål för hemmalaget i första perioden som skulle ha betytt 1-1.

Domaren på Hovet för kvällen, Wolmer Edqvist, hamnade i fokus under kvällens match mellan Djurgården och gästande Luleå - men det blev nog inte på de sätt som han hade hoppats.

Det var sent i den första perioden, efter att Luleå hade tagit ledningen med 1-0 genom Anders Burström, som Edqvist retade upp hemmapubliken genom att döma bort ett regelrätt mål som DIF skulle ha haft fram till 1-1.
 - Det fanns två hjärnsläpp i den här perioden. Det var målvaktsingripandet vid Luleås mål och Edqvists domslut vid det som skulle ha betytt 1-1, sa Canal plus expert, Petter Rönnqvist, efter första periodens slut.

Vid det bortdömda målet så hade Luleå en avvaktande utvisning emot sig.

Pucken kom in mot Mattias Modig i bortakassen, studsade via hans knä rakt ut till en fristående djurgårdare som kunde pricka in det som alla trodde skulle betyda 1-1, men så blev det alltså inte.
 - Edqvist måste ha trott att Modig hade kontroll på pucken och att det då var därför han blåste, vilket var hel felaktig, sa Leif Boork.

Annars var matchen väldigt fartfylld och fysisk.

Djurgården fick in sin kvittering till slut efter drygt halva matchen och spelade riktigt bra i mittperioden - Marcus Nilson målskytt. Men trots massor av chanser - bland annat via tre chanser i power play - så blev det inga fler mål för Stockholmarna.

I stället så avgjorde Luleå i tredje perioden och tog sin första seger på Hovet sedan 2005, detta efter åtta raka förluster.
 - Jag kan inte ge honom godkänt. Det var många slashing-situationer där ute, för vad jag vet så kan inte våra klubbor gå sönder av sig själv. Det var en del domslut som jag inte förstod mig på överhuvudtaget, sa Djurgårdens coach, Hardy Nilsson, till Canal plus efter matchen.

Martin Chabada blev gästernas stora matchjälte då han först dundrade in 1-2 efter 53.45, för att sedan, med dryga minuten kvar att spela, pricka in avgörande 1-3 i öppen kasse.

"Skandal, skandal, en domarskandal", skanderade hemmapubliken efter slutsignalen och var inte alls nöjda med Edqvists insats.

Tabellmässigt så betydde den här matchen föga för de här lagen som ligger på stabila slutspelsplatser.

Men vi kan konstatera att Luleå bröt sviten av förluster på Hovet, samtidigt som Djurgårdens segertåg på fem raka matcher utan förlust nådde sin slutstation.