Linköping vann mot Skellefteå

Skellefteå fick stryk med 2-4 när de tog emot Linköping.

Skellefteå fick stryk med 2-4 när de tog emot Linköping. För gästernas mål stod Teemu Aalto, Jan Hlavac 2-1, Martin Ylven Laumann och Jaroslav Hlinka. Erik Forssell och Niko Dimitrakos gjorde Skellefteås mål.

Med tre mål på två minuter i mitten av den första perioden avgjorde Linköping seriefinalen.

Skellefteå ledde med 1-0 och såg ut att ha kopplat ett visst grepp om matchen när trion Aalto, Hlavac och Ylven Laumann iskallt i tur och ordning utnyttjade ett oorganiserat Skellefteåförsvar. Då gick luften ur Skellefteå och resten blev en ren transportsträcka för serieledarna Linköping som nu börjar att segla ifrån de andra lagen i toppen av elitserien.

Andreas Jämtin debuterade i Linköping och kom med i poängprotokollet direkt när han styrde och störde Skellefteås backar till misstag vid 1-3-målet.