1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Rögles desperata spelarjakt fortsätter

Rögle har det svårt att hitta spelare inför slutspurten av Elitserien. - Det finns just nu ingenting att tillgå, säger sportchefen, Roger Hansson till Nyheter24.


De flesta lagen i Elitserien söker just nu förstärkningar inför slutspurten.

Den klubben som gör det hårdast just nu - utan att lyckas - är Rögle.
 - Vi letar spelare och har nu gjort det en längre tid, men just nu så finns det ingenting att tillgå, det är väldigt tomt på spelarmarknaden, säger klubbens sportchef, Roger Hansson, till Nyheter24.

Vad är det för spelare ni söker?

- Vi vill förstärka på både back och forwadssidan. Men framför allt så söker vi minst en forward som bär på kvalitéer som vi saknar i dagsläget. Det vill säga spelare som är mer kreativa i det offensiva spelet, där vi är för svaga i dag.

Skåningarna ligger just nu sist i Elitserien och har sju poäng upp för att undvika kvalserien och hela 15 för att ta sig till slutspel, vilket inte känns speciellt realistiskt i dagsläget för RBK.

Det har länge spekulerats i att Rögle skulle värva sig ur krisen, men så har det ännu inte blivit och det nuvarande transferfönstret stänger vid månadsskiftet. Men enligt Hansson så har klubben inte gett upp hoppet om att få in förstärkningar innandess.

- Nej, absolut inte. Bara för att det inte finns speciellt många spelare att tillgå i dag så betyder det inte att det ser likadant ut i morgon. Det kan gå väldigt snabbt och med hela tio dagar kvar innan fönstret stänger så kan det fortfarande hända oerhört mycket.

/
/
Senaste nytt

Topplopp av Elvira Öberg – tvåa i "Kollen"

Svenskorna långt från VM-medalj: "Frustrerande"

Det blev inga svenska framgångar i finalen i kulstötning i inne-VM i friidrott i Glasgow. Varken Fanny Roos och Axelina Johansson var nära att ta medalj.

Guide: Allt du behöver veta inför F1-premiären

Formel 1 är tillbaka för en ny säsong. Kan någon stoppa Max Verstappens jakt på fjärde raka världsmästerskapstitel? Här är allt du behöver veta inför helgens premiär.

Salmings VM-konkurrent svårt skadad: "Skandal faktiskt"

1 timme sedan
Medaljfavoriten María Vicente föll ihop i höjdhoppet i damernas femkamp i inne-VM i Glasgow. Då tog det lång tid innan stjärnan fick hjälp. Det är en skandal faktiskt. Det kan förlänga rehabiliteringen med veckor eller månader, säger förbundskaptenen Kajsa Bergqvist till Aftonbladet.

Tomasson: "Vill skapa ett lag som dominerar"

1 timme sedan
Jon Dahl Tomasson har sin vision klar för sig. Sveriges nye förbundskapten ska göra herrlandslaget till en internationell kraft att räkna med igen. Jag vill skapa ett lag som dominerar, säger den 47-årige dansken.

Poromaa sjuk – har åkt hem till Sverige

2 timmar sedan
Svenska skidstjärnan William Poromaa har blivit sjuk och missar helgens världscuptävlingar i Lahtis i Finland.