1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Rögles desperata spelarjakt fortsätter

Rögle har det svårt att hitta spelare inför slutspurten av Elitserien. - Det finns just nu ingenting att tillgå, säger sportchefen, Roger Hansson till Nyheter24.


De flesta lagen i Elitserien söker just nu förstärkningar inför slutspurten.

Den klubben som gör det hårdast just nu - utan att lyckas - är Rögle.
 - Vi letar spelare och har nu gjort det en längre tid, men just nu så finns det ingenting att tillgå, det är väldigt tomt på spelarmarknaden, säger klubbens sportchef, Roger Hansson, till Nyheter24.

Vad är det för spelare ni söker?

- Vi vill förstärka på både back och forwadssidan. Men framför allt så söker vi minst en forward som bär på kvalitéer som vi saknar i dagsläget. Det vill säga spelare som är mer kreativa i det offensiva spelet, där vi är för svaga i dag.

Skåningarna ligger just nu sist i Elitserien och har sju poäng upp för att undvika kvalserien och hela 15 för att ta sig till slutspel, vilket inte känns speciellt realistiskt i dagsläget för RBK.

Det har länge spekulerats i att Rögle skulle värva sig ur krisen, men så har det ännu inte blivit och det nuvarande transferfönstret stänger vid månadsskiftet. Men enligt Hansson så har klubben inte gett upp hoppet om att få in förstärkningar innandess.

- Nej, absolut inte. Bara för att det inte finns speciellt många spelare att tillgå i dag så betyder det inte att det ser likadant ut i morgon. Det kan gå väldigt snabbt och med hela tio dagar kvar innan fönstret stänger så kan det fortfarande hända oerhört mycket.

/
/
Senaste nytt

Allegri om Pogba: "Tappar en enastående spelare"

Bommar och fall för Öberg – nia i masstarten

Efter andraplatsen i distansloppet blev det ingen ny framgång för Elvira Öberg i masstarten. Fem bommar och ett fall bidrog till svenskans niondeplats i Holmenkollen.

Kramer klar för VM-final: "Nära att skita sig"

1 timme sedan
Andreas Kramer är klar för VM-final på 800 meter, efter en tajt semifinal där svensken gjorde upp om tredjeplatsen med amerikanen Isaiah Harris.

Montler åtta i VM-finalen: "Det fanns inte där"

1 timme sedan
Thobias Montler lyckades inte försvara sitt VM-silver från Belgrad 2022. Han var inte ens i närheten av en medalj. Jag krigar för det i dag, men det fanns inte där, säger han efter längdfinalen i Glasgow. Dominanten Miltiadis Tentoglou, Grekland, vann igen.

Claesson om Tomasson: "Nytänk och ny energi"

3 timmar sedan
De svenska spelarna i danska ligan ser positivt på att en dansk tränare nu ska leda det svenska landslaget. Lite nytänk, jag tror det kommer att bli bra, säger rutinerade landslagsspelaren Viktor Claesson.

Sagström tappade i ledarbollen – igen

3 timmar sedan
Madelene Sagström och ledarboll har inte varit någon bra kombination de senaste veckorna. Svenskan har tappat till 17:e plats i LPGA-tourtävlingen i Singapore.