- Foto: Scanpix

"Det duger inte med 97 procent"

I kväll är det dags för seriefinal i Elitserien då HV71 tar emot Linköping i Kinnarps arena.


Linköping jagar HV71 i toppen av tabellen.

Inför kvällens seriefinal så ligger man fyra poäng bakom Jönköpingslaget, men hela sju efter om det skulle sluta med förlust. Det är med andra ord tre oerhört viktiga poäng som står på spel i kväll för LHC som siktar uppåt i tabellen.

Lagets alltid lika hårt jobbande forward, Andreas Jämtin, vet vad som behövs för att vinna mot Johan Davidssons mannar på bortais.
 - En bra defensiv blir nog det allra viktigaste i den här matchen, säger han till klubbens officiella hemsida.

Östgötarna kommer senast från en 7-4-seger hemma över Djurgården.
 - Vi gjorde många mål senast och det tar vi med oss till kvällens match. Det var många som var med och levererade och det är alltid roligt, säger Jämtin.

Hv71 däremot hade det tyngre och förlorade borta mot ett hårt krigande Timrå med 4-2.

Dessa lag drabbats samman tre gånger tidigare under säsongen och det har varit väldigt målrika tillställningar. Ingen match har slutat med mindre än sju gjorda mål. Hv71 har vunnit med 6-2 och 6-4, men senast vann LHC med 5-2.
 - Det kommer inte att duga med 97% eftersom att det kommer att gå fort där ute, säger HV-tränaren, Janne Karlsson, till lagets hemsida.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.