1 av 2
Per Svartvadet hyllar Hannu Aravirta.
2 av 2
Per Svartvadet hyllar Hannu Aravirta. - Foto: Bildbyrån

Modokaptenen: "Det har blivit en nytändning"

Per Svartvadet hyllar Hannu Aravirta.


Modo med och utan "Foppa"

Utan Peter Forsberg

Fyra vinster och sju förluster.

Med Peter forsberg

Sex vinster, två oavgjorda och två förluster.

Fyra av sex möjliga poäng för Modo efter tränarbytet. Då hyllar lagkaptenen Per Svartvadet nye tränaren Hannu Aravirta. Svartvadet tycker sig märka en attitydsförbättring i omklädningsrummet efter Miloslav Horavas uttåg och Aravirtas intåg.

- Det har blivit en nytändning för alla och nu är också Peter (Forsberg) tillbaka. Det kommer att bli en stegrande effekt med Aravirta. Hannu är ödmjuk och noggrann i förberedelserna, säger Per Svartvadet till allehanda.se.

Bortsett från Aravirtas inträde i båset och Peter Forsbergs comeback hittar Per Svartvadet också en tredje orsak till den senaste veckans uppryckning. Nye backen Samuli Suhonen har varit en injektion och gjorde sitt första elitseriemål i 3-2-segern över Frölunda.

- Suhonen såg stabil ut och det är ett bra nyförvärv. Det är en bra kille också, berömmer Svartvadet.

I kväll har Modo en svår bortamatch mot serietvåan Linköping. Därefter blir det en tuff batalj mot HV71 innan Frölunda åter står på spelschemat på lördag.

- Det är bra att möta LHC och HV, för de spelar inte lika tajt som lagen i botten och det gynnar oss som har många puckskickliga spelare, tycker Per Svartvadet.

Modo har fyra poäng upp till Frölunda som har den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!