Järnkrok skriver a-lagskontrakt

Calle Järnkrok har skrivit på sitt första elitseriekontrakt.


Han är en av många stora talanger i Brynäs organisation just nu.

Men han hade fram till idag inget A-lagskontrakt med klubben.

Idag blev Calle Järnkrok A-lagsspelare på riktigt när han skrev kontrakt för resten av den här säsongen och de två följande.- Calle har både i vårt juniorlag, och med matcherna i A-laget bevisat att han är väl värd en plats i A-laget, säger Micke Sundlöv till klubbens hemsida.
- Han har redan nu visat att han kommer att bli en bra och betydelsefull spelare för oss i Elitserien framöver.

18-åringen fick gott om förtroende i Brynäs när man hade skador och annan frånvaro för en tid sedan och gjorde bra i från sig. Bland annat stod han för två mål och en assist.

I J20-laget har han öst in poäng under säsongen och togs idag ut till det Team 19-landslag som nästa månad spelar en femnationsturnering på hemmaplan och hans chanser att få spela JVM nästa år får idag bedömas som mycket goda.

Hockeysverige.se

/
/
Senaste nytt

Haalands galna köp: Vrålåk för över 30 miljoner

Skidsvenskens bakslag – missar Lahtis

Skidstjärnan Edvin Anger missar helgens världscuptävlingar i Lahtis, vilket Södra Dalarnas tidning var först med att rapportera om. Anledningen är en förkylning. "Det rör sig om en infektion i övre luftvägarna efter hemkomst från USA", säger landslagsläkare Rickard Noberius i ett uttalande.

Murray hintar om slutet: "De sista månaderna..."

1 timme sedan
Tennisstjärnan Andy Murray hintar om att karriären snart kan vara över. Britten, som vunnit tre grand slam-titlar, har haft flera tunga skador senaste åren och spelar med en opererad höft.

Fansen rasar på Sveriges nya förbundskapten: "Pinsamt"

1 timme sedan
Nu står det klart att Jon Dahl Tomasson blir förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll. Alla är dock inte nöjda med Fotbollsförbundets val. På Instagram regnar nämligen hatkommentarerna.

Blir första utländska förbundskaptenen

2 timmar sedan
Han har vunnit Champions League med Milan, delar på målrekordet i den rödvita landslagströjan och förde Malmö FF till två raka SM-guld. Nu tar dansken Jon Dahl Tomasson, 47, över Sveriges herrlandslag – som den förste utländske förbundskaptenen.

Arne Hegerfors begravs: "Hoppas han har det fint"

2 timmar sedan
Den legendariske sportjournalisten Arne Hegerfors begravs i dag i Engelbrektskyrkan i Stockholm. Flera stora sportprofiler är på plats. Jag hoppas verkligen han har det fint, vilken fantastisk människa, säger Anders "Ankan" Parmström som var Hegerfors radarpartner i hockeysändningarna på SVT och senare Canal+.