1 av 5
- Foto: Bildbyrån
2 av 5
- Foto: Bildbyrån
3 av 5
- Foto: Bildbyrån
4 av 5
- Foto: Bildbyrån
5 av 5
- Foto: Bildbyrån

Rögle allt närmre kvalserien

Södertälje vann med 1-2 bota mot Rögle och nu är det mycket tungt för skåningarna. Allt talar nu för att RBK kommer att få lov att klara sig igenom en kvalserie i vår för att spela elitseriehockey nästa säsong.


Ödesmatch i Ängelholm.

Inget av lagen hade egentligen råd att förlora och det blev Södertälje som blev den stora vinnaren när man vann med 2-1 och nu gick upp på samma poäng som Timrå på tionde plats.
- Men vi siktar högre än så, så det är bara att köra på, sade målvaktshjälten Pontus Sjögren.

Det var matchen som Södertälje var tvungna att vinna för att kunna kalla sig fortsatt med i slutspelsrejset och matchen Rögle var tvungna att vinna för att skaffa någon sorts dröm om att undvika kvalseriespel.

Segern gick till Södertälje med 2-1 och man är nu på samma poäng som Timrå på tionde plats. Men nöjer sig inte med att bara undvika kvalseriespel. Man har tänkt att ta sig till slutspel.

När frågan om den där tiondeplatsen kom på tal blev målvaktshjälten Pontus Sjögrens snabba svar till Canal Plus:
- Vi ska längre än så, så det är bara att köra på, menade Sjögren vars SSK just nu bara är sex poäng bakom Frölunda på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Sjögren hade inte fått starta en match på länge, men fick nu chansen och tog den rejält. Han var inte mer än tio minuter från att hålla sin första elitserienolla när kapten Linus Klasen mer eller mindre släkte den åt honom via en inte alltför avvägd passning i egen zon blev av med den till Mathias Månsson som hittade Jakob Johansson som förvaltade ett rent läge med Sjögren.
- Det är ju bara att gå in och köra, det är ju inget skönlir idag direkt. Men vi jobbar jävligt hårt därute och har tålamod och väntar på våra lägen och sen är vi väldigt bra när vi väl får chanserna, menade Sjögren.

Och så var det. Chanserna man satte kom i stort sett från ingenstans och genom virrigt försvarsspel i Rögle.

Båda målen man gjorde kom i andra perioden.

1-0 snappade Patrick Yetman upp i, ja... något som borde kallats för kamp framför målet efter ett skott från Fredric Andersson. Yetman tog pucken och åkte nästan helt ur vinkel innan han slog in ettan.

Tvåan kom sex minuter senare. Jonas Almtorp skickade ner pucken till Linus Videll på högerkanten och störtade sedan in mot bortre stolpen. Videll droppade till Yannick Lehoux i högra tekningscirkeln och Lehoux spelade med en perfekt macka in till Almtorp som stötte in det som blev det matchavgörande målet.
- Jag fick ett jättebra pass och försökte bara gå på mål, sen fick jag pucken och det var bara att trycka in de, sade Jonas Almtorp.

Rögle spelade annars bättre än SSK första halvan av matchen och Peter Popovic tvingades ta en timeout i andra perioden för att få ordning på sitt lag och direkt därefter kom rycket.
- Han sa väl att vi är tvungna att lugna ner oss, vårda pucken och spela som vi gjort de senaste matcherna. Det gjorde vi inte först, förklarade Jonas Almtorp.

Annars var matchens dråpligaste sekvens i första periodens slutskede när Fredrik Svensson gjorde en märklig backhandpass bak mot Pontus Sjögren i egna målet, en puck som gick högt och ställde Sjögren helt och gick mellan benen på honom och där Daniel Josefsson tvingades rädda pucken på mållinjen.

Rögle hade två frilägen i slutskedet av första perioden. Både Eric Beaudoin och Giulio Scandella var igenom helt rena utan att förvalta sina frilägen.

Tränaren Gunnar Persson var nedslagen efteråt och börjar väl mer och mer inse att det kommer sluta med nytt kvalseriespel för hans Rögle.
- Det gäller att fortsätta jobba för att hitta grunderna och bli trygga i vårat eget spel. Det är vi inte nu och det är givetvis inte bra.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

idag 07:18
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.