1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Heta känslor på Hovet

HV71 och Djurgården spelade oavgjort, 3-3, i en match med massor av känslor på Hovet.


Rivaliteten mellan Djurgården och HV71 visade upp sig redan på uppvärmningen.

Därefter fortsatte lagen att spela fysiskt i en match utan vinnare.
- Det måste ha varit en rolig match att kolla på, säger HV-centern Andreas Falk efter 3-3 på Hovet.

Djurgården har med all önskvärd tydlighet visat att de vill vara ett topplag att räkna med den här säsongen. På måndagskvällen markerade man revir redan på uppvärmningen inför mötet med serieledande HV71.
- Det var lite kurr redan på uppvärmningen. Det var hett, man vill ju visa var man står, säger Andreas Falk till ppv och tillägger att det inte var lagkamraten och backen Lance Ward som sköt några puckar på motståndarna den här gången.
- Nej, Lance höll sig lugn. Det var lite internt bara, mer säger jag inte.

På isen fick gästerna från Jönköping en drömstart. 2-0 efter första perioden sedan Teemu Laine och Mattias Tedenby gjort varsitt mål med en och en halv minuts mellanrum.

Djurgården såg inte alls ut att vara med i matchen, men uppryckningen skulle komma i den andra perioden.
- Vi börjar lite lamt, men sedan i andra börjar det tända till och då kommer känslorna, säger Dif-tränaren Mikael Johansson.

Med känslorna kom också målen. Andreas Engqvist reducerade och Tim Eriksson kvitterade HV-ledningen. Dessemellan bestod perioden av en hel del utvisningar. Det var efter en sådan som Martin Thörnberg gav HV ledningen på nytt efter uppoffrande arbete framför Gustaf Wesslau. Thörnberg kom dock att lämna matchen vid ett senare tillfälle på grund av skada.

Nichlas Falk ordnade en kvittering sex minuter in i tredje perioden och matchen gick till förlängning. Där hade bägge lagen faktiskt powerplay-möjligheter att döda matchen, men ingen lyckades.
- Det kanske var rättvist, säger Andreas Falk om slutresultatet.
- Jag är mest nöjd med att vi kom tillbaka och visar krigarhjärta. Det är riktigt starkt av oss, tycker Mikael Johansson.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

Tvingas tävla i "Saudi" för att kvala in till OS

1 timme sedan
Saudiarabiens nya bordtennissatsning kan avgöra vilka svenskar som får åka till OS i Paris. Stjärnorna riskerar både böter och missade rankningspoäng om de inte vill tävla i landet med bristande mänskliga rättigheter. Det är fullt rimligt att ifrågasätta, säger Anton Källberg.

Nadal kan avsluta karriären med Borg som ledare

2 timmar sedan
Rafael Nadal ställer upp för Europalaget i Laver Cup i september med Björn Borg som kapten. Det kan bli den spanska tennisikonens sista tävling i karriären.

Världsettan Djokovic drar sig ur Madrid Open

2 timmar sedan
Världsettan Novak Djokovic har vunnit på gruset i Madrid tre gånger under sin karriär, men innan lottningen av årets upplaga stod det klart att serben drar sig ur ATP-turneringen för tredje gången inom loppet av fyra år.

AIK-spelare måste opereras efter skadan i derbyt

3 timmar sedan
En längre frånvaro från fotbollsplanen väntar AIK:s mittfältare Abdihakim Ali. 22-åringen har en underkroppsskada som måste opereras, meddelar klubben dagen efter derbyt mot Djurgården. Ali skadade sig direkt i inledningen av matchen, som AIK till slut vann med 2–0.

Etiopiska stängs av i fem år för dopningsbrott

3 timmar sedan
Den etiopiska medeldistanslöparen Zerfe Wondemagegn testades förra hösten positivt för dopning vid tre olika provtagningar inom loppet av en månad och stängdes av i sex år.