Hedström bänkas.
Hedström bänkas. - Foto: Bildbyrån

Jonathan Hedström utanför laget

"Måste visa att man är bättre än andra"


Bara ett mål på 34 matcher den här säsongen. Nu har den tidigare landslagsspelaren Jonathan Hedström hamnat i kylan. I kvällens möte med Brynäs är Luleåforwarden bara med som extraforward.

- Det är ingen markering från vår sida. Det är inte i första hand någon petning, utan vi ser till lagets balans och när nu spelare kommer tillbaka kände vi inte att vi hittade någon plats åt Jonte, säger tränaren Roger Rönnberg till nsd.se.

- Det är en konkurrenssituation och man måste visa att man är bättre än några andra för att ta en plats.

Bakom sidsteppningen står det faktum att Mikael Lidhammar och Emil Lundberg är tillbaka efter skador. Dessa två rankas i dagsläget högre än Jonathan Hedström.

- Jonte måste åka mycket skridskor för att vara bra och vi känner väl att det har pendlat en del där. Han måste spela med hög intensitet, vilket han vet om, säger Roger Rönnberg till NSD om vad forwarden måste förbättra.

- Jonte är oerhört ödmjuk och lyhörd och har absolut inga försvarsmekanismer. Han är inte hundra procent nöjd med det han har presterat.

Klart är också att Anders Nilsson är tillbaka mellan stolparna efter att Mattias Modig haft det största ansvaret den senaste tiden.

- Anders har stått på huvudet på träningarna den senaste tiden. Han har varit riktigt het. Han är tillbaka för fullt. Han hade en liten dipp efter JVM, vilket är naturligt, samtidigt som Mattias Modig har varit stabil, förklrar Roger Rönnberg.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.