- Foto: Scanpix

53 minuters sömnpiller - sen small det rejält

Det var en match där båda lagen hade chans att ta in på den viktiga fjärdeplatsen. Båda lagen tappade poäng och fick se sig som förlorare i en match där Luleå och Brynäs sövde publiken i 53 minuter innan det blev fullt ös matchens sista sju minuter.- Det känns ju som en förlust det här, säger Brynäs Jonathan Granström trots 4-3-seger efter sudden.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det blev en minst sagt märklig match i Luleå när man gästades av Brynäs.

Matchen hade i princip ingenting mer än var sitt mål och ett par sedvanliga kanonräddningar av Jacob Markström under matchens första 53 minuter och den delen av publiken som hade somnat är förlåten.

Sedan hände allt och lite till under matchens sista sju minuter. Då fick den publikdelen som planerat att kräva pengarna tillbaka en hel match värd av valuta.

Mål. Dramatik. Spänning. Magisk upphämtning. Ja, allt man kan förvänta sig.

Det började med att Jonathan Granström och Eero Somervuori såg till att utnyttja två Luleåutvisningar och göra 2-1 och 3-1 för Brynäs. Då såg man ut att ha avgjort matchen på två och en halv minut.

Därefter hade dessutom Andreas Dackell ett helt fritt läge att punktera matchen med tre och en halv minut kvar, men Anders Nilsson var följsam och kunde rädda.

Luleå plockade ut Nilsson tidigt i sin jakt på reducering och kvittering.

Redan med två och en halv kvar försvann han och Chris Abbott stänkte omgående in 2-3.

Men mer drama än så skulle det bli. Först såg läget kört ut för Luleå, igen, när Thomas Raffl blev utvisad med en och en halv kvar. Men Luleå kom sig ut ur zon och kunde plocka målvakten igen och med 45 sekunder kvar krigade Pär Arlbrandt in returen från Johan Franssons backskott och fick in den under Jacob Markströms benskydd.

Som om det inte vore nog med det prickade Andreas Dackell målramen med tre sekunder kvar när Brynäs PP-spel fortsatte, men båda lagen fick till slut med sig poäng från matchen.
- Det är vår match från början till mitten av tredje perioden. Vi för spelet och skapar chanserna, men får inte in den, sade 3-3-skytten Pär Arlbrandt till ppv.

Brynäs tog till slut bonuspoängen.

Man hann förvalta det numerära överläge man hade när Stephen Dixon, som även gjorde Brynäs första mål, påpassligt slog in 4-3-pucken.
- Bra av oss att ta ledningen med 3-1.. sen är det dåligt att släppa in två på slutet. Det känns ju som en förlust det här. Dom går på allt och får in puckarna… 3-1 är tungt att tappa, sade Jonathan Granström.

Båda lagen hade bra läge att ta in viktiga poäng upp till fjärdeplats.

Speciellt eftersom Färjestad förlorade i Skellefteå och därmed såg till att det fanns tre poäng att ta in till den så viktiga fjärdeplatsen.

Nu tog Brynäs in två och är fem poäng bakom Färjestad, Djurgården och Skellefteå som alla har 69 poäng på platserna tre till fem.

Hockeysverige.se

/
/
/