Stockholm

HV71:s drömbesked - Johan Davidsson stannar

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
Idag blev det klart att Johan Davidsson stannar i HV71.
6 av 6
Idag blev det klart att Johan Davidsson stannar i HV71. Foto: Bildbyrån

Idag blev det klart att Johan Davidsson stannar i HV71, och han gör det troligen karriären ut efter att ha förlängt kontraktet med fem nya säsonger.- Det känns helt underbart att det är klart och att jag fått möjligheten att vara kvar i klubben man älskar, säger Johan Davidsson.


Läs mer

Han är spelaren, en av få, som ingen någonsin haft ett ont ord att säga om. Spelaren som är HV71 personifierad och dessutom levererar poäng i massor år efter år.

I dag fick HV-fansen det skönaste beskedet man fått på många år. Johan Davidsson stannar inte bara i HV71 - han gör det för en lång tid framöver, troligen karriären ut sedan 34-åringen skrivit under ett nytt femårskontrakt idag.

Ett besked som förstås bemöts med jubel i Jönköping. Davidsson placerades ju länge i Lugano för nästa säsong och han har även antytt att KHL och alla pengar som finns där skulle kunna vara av intresse.

Men det blir Jönköping och HV71 troget.

- Det känns helt underbart att det är klart och att jag fått möjligheten att vara kvar i klubben man älskar. Jag trivs väldigt bra i Jönköping och efter mycket velande fram och tillbaka så kände jag att detta var rätt beslut för mig, säger Johan Davidsson till HV71:s hemsida.

Ett besked som lär få både Davidsson och HV71 att kunna agera mer avslappnat när säsongen går in i ett avgörande skede. Utan störande moment om frågor och rykten om framtiden.

- Johan är otroligt viktigt för oss, inte bara på isen, utan i omklädningsrummet och övriga delar av verksamheten. Han är vårt ansikte utåt och mycket viktig för föreningen, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Davidsson har redan levererat 50 poäng på 43 matcher den här säsongen och har med det tangerat sitt personbästa från ifjol. Med sina 41 assist är han dessutom på god väg att kunna slå Tony Mårtenssons assistrekord (50) på en säsong i Elitserien.

Hockeysverige.se

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.