1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

LHC krigade ner Luleå

Linköping inledde i kväll en ny segersvit på hemmais genom att besegra Luleå med uddamålet, 2-1, efter att Tony Mårtensson blivit stor matchjälte.


Linköping förlorade hemma mot Modo senast och under torsdagskvällen så var det dags för en ny hemmamatch.

Denna gång var det Luleå som kom på besök.

Det blev en oerhört jämn och fysisk match.
 - Det var inget finspel där ute, sa Tony Mårtensson till Nyheter24.

Första perioden var ett enda stort sömnpiller där båda lagen i förstahand satsade på en stabil defensiv. Vilket betydde att det inte direkt blev något underhållande spel som publiken bjöds på.
 - Det var ingen av våra bättre matcher den här säsongen, men vi tar tre poäng och det är det som räknas i slutändan, fortsatte Mårtensson.

I andra perioden så var det hemmalaget som öppnade starkast och fick chansen att spela 5-mot-4 efter två minuters spel. Sex sekunder senare så hade Andreas Jämtin, som så många gånger förr, krigat in en retur framför Mattias Modig i bortakassen.

LHC fick med sig en hel del energi i och med ledningsmålet och forserade för att utöka sin ledning.

Luleå försökte åstadkomma någonting offensivt, men lyckades inte då Fredrik Norrena spelade lysande i hemmamålet.
 - De fick mycket energi efter deras 1-0 och vi hamnade lite på knäna, men jag tycker ändå att vi krigar vidare på ett bra sätt trots att vi blev rejält tillbakapressade i första halvan av andra perioden, sa Luleås assisterande tränare, Roger Kyrö, under presskonferensen.

Trots att Luleå slet tappert för att lyckads kriga till sig en kvittering, så var det Linköping som utökade sin ledning efter 33.08.

Lagets stora stjärna, Tony Mårtensson, snappade upp pucken i offensiv zon och drev in mot mål. Han kom in mellan tekningscirklarna och snärtade iväg ett dragskott som var otagbart för Modig och 2-0 var ett faktum.
 - Ja, deras back slarvade och jag fick tag på pucken. Sedan försökte jag bara skjuta där jag såg att det fanns lucka och det gick ju vägen, sa matchvinnaren.

I sista perioden pressade Luleå för att ta sig in i matchen på nytt, vilket man också lyckades med.

I alla fall fram till 2-1.

Efter 49.10 så knäppte Kristofer Berglund iväg ett slagskott från blå och måltjuven, Mats Lavander, styrde in reduceringen.

Men närmre än så kom inte Luleå, utan Linköping påbörjade en ny segersvit på hemmais, efter att den tidigare stannat vid 14 raka segrar i och med förlusten mot Modo.

Östgötarna är nu bara två poäng bakom Hv71 i toppen av tabellen.
 - Det är klart att man tänker på det, vi siktar alltid uppåt och vill vinna varje match, avslutade Mårtensson. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.