- Foto: Scanpix

Dåliga periodstarter knäckte Timrå

Brynäs vann med klara 4-1 över krisdrabbade Timrå.


Mål direkt i första perioden och samma visa i andra perioden.

Det gav Timrå för tung uppförsbacke i den viktiga bortamatchen mot Brynäs när man hade chansen att haka på slutspelståget och öka avståndet till kvalserien.
- Vi hade lite problem med det förut att vi släppte in tidiga mål och nu gör vi det igen, jag vet inte vad det beror på… men surt är det, säger Gabriel Karlsson.

Mål redan efter 54 sekunder av första perioden och 96 sekunder in på andra perioden.

Där tappade Timrå en stor del av matchen borta mot Brynäs när man hade chansen att dels haka på Frölunda och Modo i slutspelsrejset, men även att få ett sexpoängsförsprång ner till Södertälje.

Istället blev det förlust med 1-4 i Gävle.
- Vi har pratat om det där tidigare.. vi hade lite problem med det förut att vi släppte in tidiga mål och nu gör vi det igen, jag vet inte vad det beror på… men surt är det, sade Gabriel Karlsson till ppv efter andra perioden.

Redan där hade Brynäs sina 4-1 sedan Magnus Kahnberg gjort två av målen. Han satte 2-1 på friläge i slutet av första perioden och snappade upp en retur när han skickade in 3-1 i början på andra.

En annan het spelare i Brynäs var Eero Somervuori, som solomålade 4-1 och dessutom var den som stod för Timrås enda mål i matchen när han kvitterade i egen kasse till 4-1.
- Första måste jag ju ta pucken… annars gör dom mål och, ja... skit händer, sade Somervuori om målet där Björn Svensson slängde in en puck framför mål mot Fredrik Hynning som Somervuori slängde in i egen kasse framför mål.

Jacob Markström var kärleksfullt hånfull efter matchen:
- Jo, Eero Somervuori är en målskytt… det såg man där.

Men han revanscherade sig som sagt med sitt 4-1-mål.
- Jag såg att en forward spelade på backen där, så jag gick på själv med en dragning och det funkade bra.

Timrå bytte ut Anders Lindbäck i målet efter andra perioden och Magnus Åkerlund höll nollan i tredje som ersättare. En av få bra saker som tränaren Per Nygårds tyckte var lämpligt att ta med sig till nästa match mot Linköping på lördag.
- Det är bara att ta med sig det lilla positiva från den här matchen, Pääjärvi-Svensson och Corso spelar med bra fart till exempel och Åkerlund kommer in och gör en bra tredje period.

Hockeysverige.se

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/