1 av 4
- Foto: Bildbyrån
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Bildbyrån
4 av 4
- Foto: Bildbyrån

"Jag har ett stort hjärta för klubben"

Stephan Lundh var tillbaka i Frölundabåset, efter att han fått sparken 2007. Det började bra för "Lillis" som fick vara med och vinna direkt, efter segern med 5-4 över Skellefteå under torsdagskvällen.


Slump eller inte - Frölunda vann sin första match med Stephen "Lillis" Lundh i båset.

Nu hoppas den nygamle tränaren kunna bidra till att vända den negativa trenden.
- Det finns en stor kapacitet i det här laget, säger han efter 5-4-segern över Skellefteå.

För ett läktaröga föreföll det som om Stephan Lundh tog kommando omgående. Medan Ulf Dahlén ställde sig på sin sedvanliga plats bakom spelarna i båset återfanns Frölundas tränartillskott längst framme vid sargen. Där manade han på sina nygamla adepter med ett yvigt kroppsspråk.
- Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet, säger Stephan "Lillis" Lundh. Jag har varit i den här situationen många gånger själv. Jag hoppas att min röst ska ge lite ny energi. Jag känner många av spelarna sedan tidigare och förhoppningsvis kan det jag säger fastna hos killarna.

Till en början var det svårt att skönja någon effekt av Lundhs inträde i båset. Tomi Kallio gjorde visserligen 1-0, men därefter bjöd Frölunda på flera klara chanser. Skellefteå tackade, tog emot och var effektiva nog att skaffa sig en 3-1-ledning.

Publiken buade och ännu en härdsmälta såg ut att vara oundviklig.

På något sätt lyckades hemmalaget dock hitta energin och viljan som har saknats tidigare. Steg för steg åt man sig in i matchen och i den tredje perioden var det Frölundas match.
- Vi får till en vändning av matchen och det var precis vad vi behövde i den situationen vi befinner oss i. Vi skapar en energi som vi kan ta med oss till framtida matcher, säger Ulf Dahlén som fick se Tomi Kallio kvittera till 3-3 och Mikael Johansson ge Frölunda ledningen med 4-3.

Kallio satte 5-3 i tom kasse och blev tremålsskytt innan Anders Söderberg satte ett sent reduceringsmål.

För Ulf Dahlén var det antagligen en lättnad när slutsignalen gick. Den senaste veckan har pressen på honom ökat i takt med de uteblivna resultaten. Och att Stephan Lundhs inträde i båset skulle innebära en maktkamp, det vill han inte hålla med om.
- Han är en bra kille och har sin grabb i J20-laget här. Han kan klubben och det ska bli kul att jobba med honom, säger Ulf Dahlén.

Stephan Lundh har lika varma ord att säga om sin nya kollega:
- Grejen är att jag verkligen ville ha kvar Uffe. Jag är glad att han är kvar i klubben, han är en jävligt bra kille som är prestigelös. Jag hoppas att jag ska fungera som en extra resurs åt tränargruppen i stället för att ta in en ny spelare.
- Jag har ett stort hjärta för klubben och jag vet att det finns en stor kapacitet i det här laget, menar "Lillis".

Hur länge Stephan Lundh återfinns i Frölundas bås återstår att se.

Han är fortfarande förbundskapten för U18-landslaget och är dagsläget bara utlånad av förbundet.

När OS-uppehållet tar vid återgår han till sin ordinarie tjänst.
- Vi tar en vecka i taget. Vi har sista matchen den 6 februari, efter det får vi ta ett nytt beslut.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

1 timme sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

2 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

2 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.