Rögles sportchef, Roger Hansson.
Rögles sportchef, Roger Hansson. - Foto: Scanpix

Roger Hansson: "Ett flertal nyförvärv på ingång"

Än så länge har Rögle haft det svårt att förstärka truppen under det för stunden öppna transferfönstret. Men med bara ett par dagar kvar så är klubben nära att göra laget starkare inför den stundande kvalserien. - Det är spelare på väg in, säger klubbens sportchef, Roger Hansson, till Nyheter24.


Rögle BK har det väldigt tungt just nu.

Man ligger sist i tabellen och formkurvan pekar spikrakt nedåt.

När Nyheter24 pratade med sportchefen, Roger Hansson, för ett par veckor sedan, så berättade han att klubben sökte förstärkningar inför en eventuell kvalserie.

Nu tyder det mesta på att skåningarna hamnar i kvalet för att hålla sig kvar i högsta divisionen och när Nyheter24, till slut når Hansson mellan de upptagna tonerna i telefonen, så avslöjar han att det är spelare på väg in i truppen.
 - Det stämmer, det är därför jag inte riktigt har tid att prata med dig just nu. Det är stressigt och vi har ont om tid. Men jag kan väl säga att vi förhandlar med ett flertal spelare.

Hur många spelare rör det sig om?
 - Två-tre stycken har vi på gång.

Men några namn vill Hansson inte avslöja ännu.
 - Nej, jag säger ingenting förrän det förhoppningsvis är helt klart.

Vilka positioner är det de rör sig om?
 - Vi söker allt förutom målvakt, det vill säga anfallare och backar.

Transferfönstret stänger vid månadsskiftet och innandess så hoppas Hansson på att man har förstärkt truppen med ett par-tre starka namn.

När Nyheter24 pratade med honom för ett par veckor sedan så sa han att Rögle söker en eller ett par spelare som bär på kvalitéer som klubben just nu saknar.
 - Det stämmer, vi behöver ett par forwards som bär på offensiva kvalitéer, avslutar Roger Hansson.

/
/
/
Senaste nytt

Samuelsson mot pallen i sprinten

1 timme sedan

Høgmo lämnar Häcken för Japan – stjärnspelaren följer med

2 timmar sedan
​Per-Mathias Høgmo har nu officiellt lämnat BK Häcken för att bli huvudtränare för Urawa Red Diamonds i Japan. Detta meddelas av BK Häcken på deras webbplats​.

Vill ändra Ryder Cup efter stjärnans Saudiflytt

3 timmar sedan
Golfstjärnan Jon Rahm byter till den kontroversiella LIV-touren. Då hoppas Europakamraten Rory McIlroy på en förändring som gör det möjligt för Rahm att fortsätta att spela Ryder Cup.

VM-paret om kärleken: "Inte jätteaccepterat"

3 timmar sedan
Här är kärleksparet i den svenska VM-truppen i handboll. Till vardags spelar Nathalie Hagman och Daniela de Jong i Rumänien – där hbtq-personers rättigheter är mycket begränsade. Många vill kunna leva ett så fint liv som jag och Daniela gör men tvingas dölja det, säger Hagman.

Äntligen seger för Oskarshamn mot Örebro Hockey

3 timmar sedan
Det blev tio förluster i rad för Oskarshamn i SHL. Men hemma mot Örebro Hockey kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Be-Ge Hockey Center slutade 5-1 (1-1, 3-0, 1-0).

Tung seger för Växjö i toppmatchen mot Färjestad

idag 09:40
Det var två topplag som möttes i SHL på torsdagen. Och det slutade med seger för Växjö, som besegrade Färjestad hemma med 4-2 (0-0, 0-1, 4-1).