Rögles sportchef, Roger Hansson.
Rögles sportchef, Roger Hansson. - Foto: Scanpix

Roger Hansson: "Ett flertal nyförvärv på ingång"

Än så länge har Rögle haft det svårt att förstärka truppen under det för stunden öppna transferfönstret. Men med bara ett par dagar kvar så är klubben nära att göra laget starkare inför den stundande kvalserien. - Det är spelare på väg in, säger klubbens sportchef, Roger Hansson, till Nyheter24.


Rögle BK har det väldigt tungt just nu.

Man ligger sist i tabellen och formkurvan pekar spikrakt nedåt.

När Nyheter24 pratade med sportchefen, Roger Hansson, för ett par veckor sedan, så berättade han att klubben sökte förstärkningar inför en eventuell kvalserie.

Nu tyder det mesta på att skåningarna hamnar i kvalet för att hålla sig kvar i högsta divisionen och när Nyheter24, till slut når Hansson mellan de upptagna tonerna i telefonen, så avslöjar han att det är spelare på väg in i truppen.
 - Det stämmer, det är därför jag inte riktigt har tid att prata med dig just nu. Det är stressigt och vi har ont om tid. Men jag kan väl säga att vi förhandlar med ett flertal spelare.

Hur många spelare rör det sig om?
 - Två-tre stycken har vi på gång.

Men några namn vill Hansson inte avslöja ännu.
 - Nej, jag säger ingenting förrän det förhoppningsvis är helt klart.

Vilka positioner är det de rör sig om?
 - Vi söker allt förutom målvakt, det vill säga anfallare och backar.

Transferfönstret stänger vid månadsskiftet och innandess så hoppas Hansson på att man har förstärkt truppen med ett par-tre starka namn.

När Nyheter24 pratade med honom för ett par veckor sedan så sa han att Rögle söker en eller ett par spelare som bär på kvalitéer som klubben just nu saknar.
 - Det stämmer, vi behöver ett par forwards som bär på offensiva kvalitéer, avslutar Roger Hansson.

/
/
/
Relaterat
Demén Willaume: "Vill spela i Rögle"
Richard Demén Willaume fick lämna Rögle och klubben uttalade sig om att beslutet var ömsesidigt. Men nu säger 23-åringen att han hemskt gärna hade fortsatt sin hockeykarrirär i skåneklubben.
"Vi behöver ha in folk"
Rögle ligger tvärsist i tabellen och kan till största sannolikhet redan nu förbereda sig på att det blir kvalseriespel senare i vår. Nu söker klubben nyförvärv för att stärka truppen inför vad som komma skall.
Rögle allt närmre kvalserien
Södertälje vann med 1-2 bota mot Rögle och nu är det mycket tungt för skåningarna. Allt talar nu för att RBK kommer att få lov att klara sig igenom en kvalserie i vår för att spela elitseriehockey nästa säsong.
"Det kändes som offside"
Rögle åkte på en ny snöplig förlust mot Luleå som avgjorde i slutminuterna.
Senaste nytt

Fernandes drömvolley gav United-seger

2 timmar sedan

Engström: "Skönt att spräcka målnollan"

igår 21:10
Förra säsongen svarade Röglebacken Adam Engström för nio mål på 52 matcher och slog igenom i SHL. Nu satte han säsongens första mål redan i den fjärde omgången. Skönt att spräcka målnollan, säger 19-åringen efter 3–1 hemma mot Växjö.

Jönsson efter förlusten: "Vi fick en lektion"

igår 20:12
Växjö hade inte en chans borta mot Rögle. Ängelholmsklubben vann med 3–1 – smickrande siffror för SM-guldvinnaren från Småland. Vi fick en lektion i dag, säger Växjötränaren Jörgen Jönsson.

Vasic sena cykelspark räddade poäng åt BP

igår 19:44
Brommapojkarna såg ut att förlora viktiga poäng på hemmaplan. Då klev Nikola Vasic fram på tilläggstid och cykelsparkade in kvitteringen (2–2) mot Norrköping.

Helt lika i Solheim Cup – tre raka för Grant

igår 19:42
Linn Grant har vunnit tre raka matcher och bidragit starkt till Europas upphämtning. Segern som utjämnade till 8–8 lär gå till Solheim Cup-historien. Det var helt sinnessjukt, säger Grant.

VM över för Kessidis – med dubbla misslyckanden

igår 18:20
VM i Belgrad blev ett misslyckande för Alex Kessidis. Ett dubbelt sådant. Svensken får fortsätta att längta efter ett VM-guld och jaga en svensk kvotplats till Paris-OS

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.