- Foto: Scanpix

Deméns sågning av Rögle

Igår blev han klar för Malmö, i dag sågar Richard Demén Willaume Rögle.


I går blev den av Rögle ratade forwarden Richard Demén Willaume klar för rivalen Malmö.

När Helsingborgs Dagblad frågade om 23-åringen om han anser att han har bytt upp sig efter flytten från elitserien ned till allsvenskan svarar han:
- På något vis känns det så. Det verkar vara ordning och reda på allting i Malmö. Det är ett ungt, hungrigt och ödmjukt lag. Den bild jag har haft av Malmö stämmer inte.

Demén Willaume är nöjd med flytten till Malmö, där han ersätter knäskadade Robin Nilsson-Alvarez. Han känner redan att han har fått något i Malmö som han inte fick i Rögle.
- Förtroende och kommunikation. Jag krävde aldrig någon istid i Rögle, jag ville bara veta vad jag skulle göra för att få mer istid. Jag vill ju utvecklas som spelare. Men jag fick sparken ändå, säger Richard Demén Willaume till hd.se.

Att han valde att skriva på för Rögle största rival har skapat en del missnöje bland fansen. Forwarden säger dock att Ängelholmsklubben alltid kommer att vara speciell för honom.
- Jag har ett Röglehjärta och de sanna Röglefansen vet att helst hade velat stanna. Sedan finns det några som kallar mig för svikare och det är tråkigt. Jag har en familj att ta hand om och behöver ett jobb som alla andra.

Richard Demén-Willaume förväntas debutera för Malmö redan i kvällens match mot Björklöven.

Hockeysverige.se

/
/
/
Senaste nytt

Efter tunga starten – Sverige långt efter Norge

1 timme sedan

Skadades i stenattack – nu får guldhjälten sparken

1 timme sedan
Lyon ligger sist i franska ligan. Nu väljer storklubben att agera – och sparkar huvudtränaren Fabio Grosso. Det uppger klubben på sin webbplats.

Profilen känner med ryska stjärnan: "Oskyldig"

2 timmar sedan
Stornationen Ryssland missar på nytt ett handbollsmästerskap på grund av landets invasionskrig i Ukraina. Svenska stjärnan Jamina Roberts lider med sin lagkamrat Anna Vjachireva – ansedd som världens bästa spelare. Hon är ju en oskyldig människa i allt det här.

Succétränaren om ryktena: "Kan hantera det"

3 timmar sedan
När han tog över låg Bayer Leverkusen näst sist i tabellen. Ett år senare leder klubben Bundesliga – vilket har gjort Xabi Alonso till ett av de hetaste tränarnamnen i Europa. Vi var optimistiska, men kanske inte så här optimistiska, säger han om succén.

Kan lämna Bajen efter guldsuccén: "Bra alternativ"

idag 13:02
Efter gulddubbeln med Hammarby kan det vara dags för Madelen Janogy att pröva vingarna utomlands igen. Anfallsstjärnan har flera anbud på bordet. Vi går igenom alla olika alternativ, säger 28-åringen inför landslagets ödesmatch i Nations League.

Sveriges ras: Sämsta placeringen på sju år

idag 11:48
De svenska fotbollsherrarna rasar på världsrankningen. På Internationella fotbollsförbundet Fifas senaste lista tappar Sverige tre platser: från 23:e till 26:e plats.