1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Antti Pihlström flyttar hem till Finland

Antti Pihlström har varit en av säsongens största besvikelser i svensk hockey. Nu får han också ta konsekvenserna av det och lämnar Färjestad omedelbart för att flytta hem till Jyväskylä.- Den poängmässiga utdelningen har inte blivit vad varken vi eller Antti hoppats på, säger sportchefen Thomas Rundqvist.


Han värvades till Färjestad i hopp om att kunna visa upp det succéspel som gjorde honom till finsk publikfavorit i VM för två år sedan. Det spelet har det synts väldigt lite av från Antti Pihlströms sida under debutsäsongen i Elitserien.

På 43 matcher har det bara blivit fyra mål och sex assist, ett facit långt under vad alla hade räknat med.

- Han har svarat för ett hundraprocentigt arbete hos oss. Han har haft en bra inställning och fungerat bra i gruppen, men den poängmässiga utdelningen har inte blivit vad varken vi eller Antti hoppats på, säger Rundqvist till klubbens hemsida.

Främst är det faktumet att Dick Axelsson och Mikael Johansson återvänt till klubben som gör att man har känt sig mer eller mindre tvingade att göra en förändring på anfallssidan.

- Med Dick Axelsson och Micke Johansson in i truppen har vi femton forwards och när vi fick en förfrågan på Antti tyckte vi att det blev en lösning som var bra för alla parter, säger Rundqvist.

Pihlström flyttar nu hem till det regerande finska mästarlaget JYP. Han har tidigare tillhört Jokerit, Blues, SaiPa och HPK i den finska hockeyn.

JYP ligger just nu fyra i FM-ligan efter att ha haft en knackig start på den nya säsongen, bland annat sedan man tappat fjolårets stora ledargestalt Jarkko Immonen till ryska mästarna Kazan.

Hockeysverige.se

/
FBK
Senaste nytt

NHL: New Jersey sparkar tränaren

3 timmar sedan

Arsenals kross – körde över Sheffield United

igår 22:58
Arsenal fullständigt öser in mål just nu. Något som Sheffield United blev smärtsamt medvetna om under måndagskvällen.

Chelsea-stjärna anklagas för rasism

igår 22:16
Fotbollsstjärnan Sam Kerr, till vardags i Chelsea, ställs inför rätta nästa år. 30-åringen från Australien anklagas för att ha rasistiskt trakasserat en polis, skriver The Guardian. Detta ska ha inträffat i London tidigare i år.

Västerås vände – kvitterar i semifinalen

igår 21:08
Det är bortalagens semifinalserie så här långt mellan Edsbyn och Västerås.

Frölunda föll – i stjärnans comeback

igår 20:26
Frölundas lagkapten Hanna Olsson slet av muskelsenorna i baksida lår och säsongen såg ut att vara över. Men i den första semifinalen mot Luleå var stjärnan tillbaka. Trots det blev det förlust för Frölunda.

"Bajens" besvikelse: Missar slutspel i cupen

igår 20:26
Depp i Hammarby. Jubel i Mjällby. Efter 1–1 går Mjällby vidare till kvartsfinal i svenska cupen – samtidigt som Hammarby är utslaget.