- Foto: Bildbyrån

Edmonton erbjuder Timråduo kontrakt

NHL-klubben Edmonton Oilers är sugna på Timrås Magnus Pääjärvi Svensson och Anton Lander.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Timrå riskerar inte bara att förlora en utan båda sina succéjuniorer Magnus Pääjärvi Svensson och Anton Lander nästa säsong. NHL-klubben Edmonton Oilers, som draftade kompisarna i somras, kommer att erbjuda båda två kontrakt, skriver dagbladet.se.

– Edmonton är jättenöjda med båda två. De betyder lika mycket för Timrå också, men på olika sätt bara. Magnus är ju mer offensiv som du vet och Anton är mer en tvåvägsspelare. Sedan är väl Pääjärvi kanske lite närmare nu, lite mer mogen, säger Edmontons svenske scout Kent Nilsson till tidningen.

– Det är klart att båda två kommer att få kontraktsförslag.

Om det verkligen blir spel för Timråduon i Nordamerika kommande säsong är en annan fråga. Kenta Nilsson säger att Edmonton Oilers inte är oävet för tanken på att låta Pääjärvi och Lander stanna kvar i Sverige.

– Båda kommer att spela i NHL. Det är inget snack om det. Därför är det ingen brådska att åka över. Det vara bättre att stanna i Sverige en säsong till och få utvecklas. Kanske även testa på spel i Tre Kronor. När dom kommer över ska dom gå rakt in i NHL, och inte hålla på att kämpa där under. Men vi får se längre fram hur det kommer att bli.

Både Magnus Pääjärvi Svensson och Anton Lander var med i det svenska JVM-lag som tog brons i Saskatoon tidigare i månaden. Båda kan spela för Sverige i nästa säsongs JVM i Buffalo.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/