- Foto: Bildbyrån

Edmonton erbjuder Timråduo kontrakt

NHL-klubben Edmonton Oilers är sugna på Timrås Magnus Pääjärvi Svensson och Anton Lander.


Timrå riskerar inte bara att förlora en utan båda sina succéjuniorer Magnus Pääjärvi Svensson och Anton Lander nästa säsong. NHL-klubben Edmonton Oilers, som draftade kompisarna i somras, kommer att erbjuda båda två kontrakt, skriver dagbladet.se.

– Edmonton är jättenöjda med båda två. De betyder lika mycket för Timrå också, men på olika sätt bara. Magnus är ju mer offensiv som du vet och Anton är mer en tvåvägsspelare. Sedan är väl Pääjärvi kanske lite närmare nu, lite mer mogen, säger Edmontons svenske scout Kent Nilsson till tidningen.

– Det är klart att båda två kommer att få kontraktsförslag.

Om det verkligen blir spel för Timråduon i Nordamerika kommande säsong är en annan fråga. Kenta Nilsson säger att Edmonton Oilers inte är oävet för tanken på att låta Pääjärvi och Lander stanna kvar i Sverige.

– Båda kommer att spela i NHL. Det är inget snack om det. Därför är det ingen brådska att åka över. Det vara bättre att stanna i Sverige en säsong till och få utvecklas. Kanske även testa på spel i Tre Kronor. När dom kommer över ska dom gå rakt in i NHL, och inte hålla på att kämpa där under. Men vi får se längre fram hur det kommer att bli.

Både Magnus Pääjärvi Svensson och Anton Lander var med i det svenska JVM-lag som tog brons i Saskatoon tidigare i månaden. Båda kan spela för Sverige i nästa säsongs JVM i Buffalo.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?