Torsdag 22 Februari 2024
- Foto: Bildbyrån

Edmonton erbjuder Timråduo kontrakt

NHL-klubben Edmonton Oilers är sugna på Timrås Magnus Pääjärvi Svensson och Anton Lander.


Timrå riskerar inte bara att förlora en utan båda sina succéjuniorer Magnus Pääjärvi Svensson och Anton Lander nästa säsong. NHL-klubben Edmonton Oilers, som draftade kompisarna i somras, kommer att erbjuda båda två kontrakt, skriver dagbladet.se.

– Edmonton är jättenöjda med båda två. De betyder lika mycket för Timrå också, men på olika sätt bara. Magnus är ju mer offensiv som du vet och Anton är mer en tvåvägsspelare. Sedan är väl Pääjärvi kanske lite närmare nu, lite mer mogen, säger Edmontons svenske scout Kent Nilsson till tidningen.

– Det är klart att båda två kommer att få kontraktsförslag.

Om det verkligen blir spel för Timråduon i Nordamerika kommande säsong är en annan fråga. Kenta Nilsson säger att Edmonton Oilers inte är oävet för tanken på att låta Pääjärvi och Lander stanna kvar i Sverige.

– Båda kommer att spela i NHL. Det är inget snack om det. Därför är det ingen brådska att åka över. Det vara bättre att stanna i Sverige en säsong till och få utvecklas. Kanske även testa på spel i Tre Kronor. När dom kommer över ska dom gå rakt in i NHL, och inte hålla på att kämpa där under. Men vi får se längre fram hur det kommer att bli.

Både Magnus Pääjärvi Svensson och Anton Lander var med i det svenska JVM-lag som tog brons i Saskatoon tidigare i månaden. Båda kan spela för Sverige i nästa säsongs JVM i Buffalo.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
Senaste nytt

Rubensson skadad – frågetecken inför Bosnien

1 timme sedan

Inför lika prissummor för rullstolsburna: "Enormt"

1 timme sedan
London Marathon blir världens första maratonlopp där rullstolstävlande får samma prissumma som löpare i övriga elitlopp, skriver BBC Sport.

Sagström trea efter eagleavslutning i Thailand

2 timmar sedan
En eagle satte på punkt för Madelene Sagströms fläckfria förstarunda i LPGA-tourtävlingen i Thailand. Svenskan ligger delad trea på 67 slag, fem under par.

Över fyra års fängelse för Alves – döms för våldtäkt

2 timmar sedan
Dani Alves döms till 4,5 års fängelse för våldtäkt. Den förre fotbollsstjärnan ska även betala 1,7 miljoner i skadestånd. Brasilianen har nekat till brott.

Straffar avgjorde när Mora vann mot Djurgården

idag 08:20
Djurgården tog emot Mora hemma i en riktigt jämn match i Hockeyallsvenskan. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Daniel Ljunggren för.

Almtuna segrade över SSK i förlängningen

idag 08:20
Det blev en riktigt tajt match när Almtuna tog emot SSK i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0). Anton Klint blev matchhjälte för Almtuna med sitt mål i förlängningen.