1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

SSK sänkte serieledarna - på nio sekunder

Södertälje stod för en jättevändning mot HV71 då man vände underläge, 2-1, till seger, 2-4 - på tre minuter i sista perioden.


HV71 på bortais är ingen lätt uppgift.

Det fick även Södertälje känna på i inledningen av lördagens möte då toppen tog emot nästjumbon. Jönköpingsgänget ledde med 2-1 efter två perioder och de flesta trodde nog på att hemmalaget skulle dra ifrån ytterligare i slutperioden.

Men oj så fel de fick.

Gästerna vände allt på tre magiska minuter.

När klockan stod på 06.30 så kvitterade Linus Klasen till 2-2.

När vi sedan hade spelat 08.58 så ledde SSK med 2-4 efter att Klasen först nätat på nytt fram till 2-3, innan Yanick Lehoux utökade ledningen.

Nästjumbon stod för en jättevändning och tog tre oerhört viktiga poäng. En seger som betyder att det just nu endast är en sämre målskillnad än Timrå som håller kvar Södertälje på kvalserieplats.

Timrå som startade sin lördagsmatch hemma mot Linköping 18:30.

/
/
Senaste nytt

Claesson om Tomasson: "Nytänk och ny energi"

Sagström tappade i ledarbollen – igen

1 timme sedan
Madelene Sagström och ledarboll har inte varit någon bra kombination de senaste veckorna. Svenskan har tappat till 17:e plats i LPGA-tourtävlingen i Singapore.

Sundling fyra när Pärmäkoski vann på hemmaplan

1 timme sedan
Skidveteranen Krista Pärmäkoski fick jubla i Lahtis när hon vann sitt första världscuplopp på sex år. Svenskorna missade alla pallen – Jonna Sundling var bäst med en fjärdeplats.

Almtuna klart för kval efter seger mot Djurgården

2 timmar sedan
Efter seger, 2-1 (1-0, 0-1, 1-0), på hemmaplan mot Djurgården står det klart att Almtuna efter en bra säsong i Hockeyallsvenskan är klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet.

Björklöven vann – efter Scott Pooleys hattrick

2 timmar sedan
Scott Pooley stod för tre mål när Björklöven vann mot Mora på hemmaplan i Hockeyallsvenskan. Till slut blev det 5-0 (2-0, 3-0, 0-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Maxime Fortier och Brandon Manning.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

2 timmar sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.