Djurgården hemmaslog Timrå

Djurgårdens första seger på fem matcher. (TT)

Gästande Timrå tog ledningen efter sex minuter, men hemmalaget Djurgården vann till slut med 4-2 i elitserien i ishockey i kväll.

Ett ineffektivt Djurgården höll så när på att missa en given trepoängare i det viktiga streckmötet.

Elitseriens sämsta hemmalag dominerade matchen stort, men trots förkrossande överlägsenhet i skottstatistiken, 40-17, var det länge ovisst. Två mål i numerärt överläge i den sista perioden gav Djurgården första segern på fem matcher.

Innan dess hade hemmalaget missat massor av öppna lägen. Timrå, som hade vunnit fyra av sina fem senaste matcher, var mycket blekt och missade chansen att skapa en lucka till Djurgården ovanför kvalstrecket. I stället passerade nu Djurgården, med bättre målskillnad, på och gick upp på tionde plats.