Robert Kantor.
Robert Kantor. - Foto: Bildbyrån

Rögle rustar för kval med tjeckisk back

Rögle satsar för att hålla sig kvar i Elitserien. På söndagen gjorde man klart med tjeckiske backen Robert Kantor, som gjorde en klart godkänd säsong i Färjestad när han var där 06/07 och stod för 17 poäng på 38 matcher.


32-åringen har spelat för Brno den här säsongen, moderklubben som han också spelade i tjeckiska andraligan med ifjol innan laget helt enkelt köpte Znojmos plats i högstaligan till den här säsongen.

Speltiden har däremot inte varit bra under säsongen och han har bara fått spela tio matcher, på vilka han varit -6.

- Han har inte fått speltid av nuvarande tränaren och varit utlånad. Men vi är övertygade om att Robert håller hög kvalitet och har kollat upp honom noga, berättar Roger Hansson för klubbens hemsida.

Utlånad har Kantor varit till andraligans Sumperk där han gjort nio matcher.

Rögle har efter den senaste tidens förluster insett att det är kvalseriehockey som kommer att gälla i april och har börjat sina förberedelser inför ännu en vända i den ångestfyllda serien.

- För vår del handlar det nu om att förbereda truppen för spel i Kvalserien. Spelarna har tio Elitseriematcher och tre träningsveckor under uppehållet på sig. Sedan ska spelet sitta och alla vara beredda att prestera sitt max, menar Hansson.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.