Robert Kantor.
Robert Kantor. - Foto: Bildbyrån

Rögle rustar för kval med tjeckisk back

Publicerades: 31 Jan 2010, 19:38, Uppdaterades: 2 Feb 2010, 16:59

Rögle satsar för att hålla sig kvar i Elitserien. På söndagen gjorde man klart med tjeckiske backen Robert Kantor, som gjorde en klart godkänd säsong i Färjestad när han var där 06/07 och stod för 17 poäng på 38 matcher.


32-åringen har spelat för Brno den här säsongen, moderklubben som han också spelade i tjeckiska andraligan med ifjol innan laget helt enkelt köpte Znojmos plats i högstaligan till den här säsongen.

Speltiden har däremot inte varit bra under säsongen och han har bara fått spela tio matcher, på vilka han varit -6.

- Han har inte fått speltid av nuvarande tränaren och varit utlånad. Men vi är övertygade om att Robert håller hög kvalitet och har kollat upp honom noga, berättar Roger Hansson för klubbens hemsida.

Utlånad har Kantor varit till andraligans Sumperk där han gjort nio matcher.

Rögle har efter den senaste tidens förluster insett att det är kvalseriehockey som kommer att gälla i april och har börjat sina förberedelser inför ännu en vända i den ångestfyllda serien.

- För vår del handlar det nu om att förbereda truppen för spel i Kvalserien. Spelarna har tio Elitseriematcher och tre träningsveckor under uppehållet på sig. Sedan ska spelet sitta och alla vara beredda att prestera sitt max, menar Hansson.

Hockeysverige.se

/
Relaterat
Senaste nytt

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: "Kämpigt"

Sensationen Muchova – för mycket för världstvåan

1 timme sedan
Långa slagdueller, stenhård kamp om varje boll och dramatiskt in i det sista. Karolina Muchova och Aryna Sabalenka gav allt för en plats i finalen på Roland Garros. Bara en kunde nå den – och sensationellt lyckades Muchova efter en enorm vändning.

Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

1 timme sedan
Danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard var djupt berörd över knivattacken i franska Annecy. Efter etappsegern i Criterium du Dauphine sade han med tårar i ögonen: En dag som den här betyder cykel ingenting.

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

3 timmar sedan
Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

idag 15:40
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Micke Leijnegard växte upp utfattig i kritiserad sekt: "Gud skulle försörja pappa"

idag 15:17
Micke Leijnegard är en av SVT:s mest folkkära profiler och har varit programledare för Mästarnas mästare och Duellen. Här är allt du vill veta om 58-åringens familj, inkomst och uppväxten i Maranatarörelsen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.