1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Scanpix

Foppa skadad och förlorare

Inte nog med att Peter Forsberg fick en vänster av Alexander Hellström samt ådrog sig en ny skada inför OS i Vancouver, Modo föll också mot Luleå på torsdagskvällen.


Luleå vann det viktiga streckmötet med Modo med 4-1 på hemais på torsdagskvällen. Det sista målet kom i tom kasse då det återstod 27 sekunder av den tredje perioden och matchen.

Snackisen efteråt lär dock inte bara vara slutresultatet eftersom Modos superstjärna Peter Forsberg även fick ett finger ur led och utgick i början av den tredje perioden. Tack och lov hade det inte någonting att göra med den tidigare revbensskadan.

- Det är lillfingret som är ur led. Det är ingen fara med honom, säger Luleås läkare Yelverton Tegner till TT.

Huvudpersonen själv tror inte att det blir någon längre frånvaro från rinken:

– Jag ska känna efter. Men jag tror inte det är någon större fara. Det blir nog svårt att spela mot Djurgården på lördag, säger Forsberg till TT.

”Foppa” fick också en vänstersmäll av Luleås tuffe back Alexander Hellström vilket startade irritation på isen och som resulterade i en tvåminutare för Luleås Hellström och Thomas Raffl samt Modos Niklas Sundström.

Både 1-0 och 2-0 för Luleå kom i spel fem mot fyra. ”Foppa” spelade fram Hannu Pikkarainen till 1-2, men fler mål kom inte från Modo-håll. 3-1 kom med drygt sju minuter kvar innan Mikael Lidhammar satte den definitiva spiken i kistan 59.33 in i matchen.

Övriga målskyttar för Luleå blev Pierre Johnsson, Martin Chabada och backen Kristofer Berglund. Den senare stod även för två assist.

- Vi gör en bra match förutom bitvis i den andra perioden. Vi blir inte fast i egen zon som tidigare, vi är bättre på att få ut puckarna i dag, sade Kristofer Berglund i PPV-sändningen.

Luleå ligger på sjunde plats och har ett gap ner till Modo som ligger nia och som därmed just nu är precis utanför slutspelet. Dock så skuggar man Frölunda som samtidigt föll borta mot Linköping.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!