Nilssons hattrick hjälpte inte - HV 71 vann toppmötet

Djurgårdens forward Marcus Nilsson var på fint spelhumör i bortamötet med HV 71 i kväll. Men trots ett hattrick från Nilssons klubba, vann hemmalaget med 5-3.

Marcus Nilsson öppnade målskyttet i den första perioden mellan HV 71 och Djurgården. HV svarade snabbt genom Johan Davidsson och hemmalaget både tog ledningen och spädde på den inom loppet av två minuter efter mål av juniorlandslagsmannen Mattias Tedenby, och Nichlas Torp.

Andra perioden hade knappt hunnit starta innan Nilsson åter igen hade hittat nätmaskorna för sitt Djurgården. Det var reducerat till 3-2, men David Petrasek ökade på ledningen och resultatet var 4-2 vid periodens slut.

Nilsson öppnade sista perioden på samma sätt som han öppnade den andra - med mål direkt. Djurgårdforwardens hattrick var fullbordat, men det räckte inte. Tedenby satte avgörande 5-3 och tack vare segern rycker nu HV 71 ifrån Djurgården i tabellen. Jönköpingslaget är nu hela fem poäng före Djurgården och tre bakom serieledarna Linköping.