- Foto: Scanpix

Slumpmål knäckte Södertälje

Södertälje hade Timrå i brygga och kunde ta in viktiga poäng när Gabriel Karlssons backhandnedlägg från mittlinjen i tredje perioden gav 1-1 och släckte SSK:s chans att komma närmare. - Det är så tragiskt att det blir en sån studs i ett så viktigt läge , sade en besviken Linus Videll.


Det var säsongens kanske hittills viktigaste match för båda lagen. Tian Timrå mot elva Södertälje, som befann sig fem poäng bakom och där en seger för ena laget hade varit guld värd.

Nu delade lagen på poängen till slut. Men det krävdes en slumppuck från mittzonen från Gabriel Karlsson för att få hål på Riku Helenius tre minuter in på tredje perioden.

Karlsson slängde ner en backhandpuck från mittzonen som studsade framför mål och helt ställde Helenius.

- Det är ju så, i regel tar man i så mycket från alla möjliga vinklar och puckarna går inte in. Sen går en sån där in, så man vet ju inte riktigt hur man ska förklara det, säger Gabriel Karlsson till ppv.

Målet gav Timrå lite andrum sett till att undvika kvalseriespel, men man tappade samtidigt mark till Frölunda ovanför slutspelsstrecket.

- Alla poäng är ju viktiga och vi siktade på tre poäng, men dom gör en bra match och kämpar på bra. Man visste ju att det skulle bli tillknäppt. Men en poäng är ju bättre än noll men sämre än tre, sade Karlsson vidare och hade till synes full koll på det matematiska.

Södertälje tog annars ledningen i matchen i första perioden när Stefan Bemström hittade en helt bortglömd Jonas Almtorp på bortre stolpen som rakade in det som länge var matchens enda mål.

Efteråt var det förstås missnöje i SSK-leden.

- Man är väldigt besviken. Det är en skitpuck vi släpper in och gör en bra match och har flera chanser att avgöra, säger Linus Videll.

- Det är så tragiskt att det blir en sån studs i ett så viktigt läge också.

Nu väntar en tuff vandring efter OS-uppehållet för att ta igen poängen man missade att plocka in på måndagen. Men Videll är ändå hoppfull.

- Vi får försöka vinna så många matcher av dom som är kvar och se vad det hjälper. Det är fem poäng upp till Timrå och det är inte så stort avstånd i hockey.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!