1 av 3
Där borta hittar du dörren.
2 av 3
Där borta hittar du dörren. - Foto: Bildbyrån
3 av 3

"Jörgen och Clabbe är två av kandidaterna"

Färjestad letar assisterande tränare.


Tommy Samuelsson är ett "Ja" från att bli ny tränare för Färjestad. Nu startar därför spekulationerna om vem eller vilka som ska backa upp den tidigare stjärnbacken i mästarlagets bås nästa säsong.

Två av de tilltänkta kandidaterna är trotjänarduon Jörgen Jönsson och Clas Eriksson. Sportchefen Thomas Rundqvist säger till nwt.se att de båda profilerna är tillfrågade.

- Vi brukar hämta upp sådana som varit anställda ett antal år och som har mycket att ge, kommenterar Rundqvist.

Jörgen Jönsson slutade i fjol och har sedan dess varit assistent till Thomas Rundqvist. Clas Eriksson har varit assisterande tränare tidigare men jobbar numera med talangutveckling.

Det är sedan tidigare klart att "Perra" Johnsson får lämna klubben. Det har rört upp en hel del känslor i Karlstad eftersom guldtränaren har gjort sig omåttligt populär i staden och klubben.

- Perra är en profil och en bra kille som vunnit folks hjärtan. När man gör förändringar blir det ofta negativa reaktioner. Men jag tycker att kritikerna ska vara lite försiktiga. De vet inte varför vi gör så här, säger Thomas Rundqvist till nwt.se och förklarar varför:

- Vi tror att vi kan utveckla laget ännu mer med en huvudtränare och två assisterande. Det spelas många matcher. En huvudtränare är upptagen med mycket planering och träningsprogram. Han hinner inte med det individuella utvecklingsarbetet som blir allt viktigare. Här kommer de assisterande tränarna in i bilden.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!