Skellefteå tvålade till Luleå igen

Skellefteå fortsätter att ha ett övertag på Luleå. I torsdagens träningsmatch i Piteå blev det en ny seger för västerbottningarna.

Skellefteå vann med 5-2 efter att ha gjort 3-1 i första perioden. Junioren Oscar Lindberg öppnade målskyttet redan efter 1.54. Luleås provspelande norrman Lars Lökken Östli kvitterade i powerplay innan Brad Moran och Tomas Surovy gav Skellefteå en tvåmålsledning tack vare två snabba mål.

Martin Chabada reducerade i andra perioden. Yared Hagos och Anders Söderberg dödade tillställningen med varsitt mål i slutperioden.

Luleås tränare Roger Rönnberg brydde sig inte om slutresultatet. Han lyfter blicken längre fram.

- Den 27 när vi möter Linköping. Då ska vi vara som bäst inte under en träningsmatch när vi dessutom är inne i en tung träningsperiod, säger Rönnberg till kuriren.nu.

Bägge lagen passade på att lufta mängder med juniorer i träningsmatchen.