1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Tacklingen som knäckte SSK

Södertälje vände den svängiga bortamatchen mot Djurgården och ledde med 4-3 i tredje perioden när Julian Jakobsen drog på sig ett matchstraff som gav Djurgården chansen att vända tillbaka och vinna. – Direkt när den händer känns det ju klantigt, sen när man ser reprisen så tycker jag väl inte att han sätter ut benet och kan tycka att den är lite hårt dömd, säger Peter Popovic om danskens matchstraff.


Det var en viktig match för Södertälje, som jagar lagen ovanför för att undvika kvalseriespel.
Och i en svängig match mot Djurgården på Hovet höll man på att vända matchen i tredje perioden.

Man var i närmast ständiga underlägen fram till tredje perioden och låg under med 1-0, 2-1 och 3-2.

– Dom gånger vi kvitterade så hinner vi knappt ens sätta oss innan vi får boxa igen, konstaterade Peter Popovic för ppv om SSK:s läge under första två perioderna och syftade på den stora mängd utvisningar han ansåg att man fick emot sig i samband med sina kvitteringar.

Men i tredje vände man på mindre än fem minuter. Petri Pakaslahti styrde in ett backskott från Tim Heed i numerärt överläge fyra minuter in på perioden och senare var det Linus Videll Show när han på närmast egen hand (med lite hjälp av Jonas Almtorp) snurrade friskt innan han snärtade in 4-3 i krysset.

Men sedan small det. En knätackling från Julian JakobsenJacob Josefson tre minuter efter ledningsmålet gav matchstraff.

– Direkt när den händer känns det ju klantigt, sen när man ser reprisen så tycker jag väl inte att han sätter ut benet och kan tycka att den är lite hårt dömd, menade Popovic.

Utvisningen blev ödsesdiger. Jimmie Ölvestad fick ett friläge ganska snabbt i överläget och kvitterade och mot slutet av femminutaren smällde Kyle Klubertanz in sitt tionde mål för säsongen och gav Djurgården ledningen – och segern.
Comebackande Marcus Krüger stod för framspelningen i sidled som öppnade upp läget för amerikanen.

I Djurgården satte lagets fruktade förstakedja fyra av målen. Marcus Nilson gjorde ett mål och två assist och såg bra ut även efter uppehållet.

- Det är väl ingen höjdarmatch från vår sida. Första matchen efter ett långt uppehåll och det blev ju lite hafsigt och så. Men vi vinner och det är det som är det viktiga, säger han till ppv.

Laget tog också viktiga poäng dels för självförtroendet och dels för att hålla fast vid sin plats bland de fyra främsta.

- När man går in i ett slutspel vill man ju ha ordning på grejerna och komma dit med så bra självförtroende som möjligt.

Hockeysverige.se

Dif
/
/
/
ssk
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!