1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

"Så länge det finns hopp måste vi tro"

Sent omsider har Rögle hittat formen. På lördagen sköt Simon Hjalmarsson Ängelholmslaget till en övertidsseger, 4-3, över HV71. - Vi har en bra känsla i laget, säger segerskytten.


Är det en formtopp som kommer lagom till kvalserien eller kan Rögle rent av smyga till sig en plats ovanför kvalstrecket? Dagsformen är det under alla omständigheter inga fel på. Efter 4-3-segern mot Linköping alldeles innan OS-uppehållet startade Rögle upp med en seger mot HV71 efter detsamma.

Men det krävdes förlängning och en hel del ångest innan tvåpoängaren var betald, inslagen och levererad.

Rögle hade ledningen med 3-1 sent i den tredje perioden när ett för dagen blekt HV71 sprattlade till. David Petrasek skickade in 2-3 med 4.33 kvar att spela. Därefter tog backen Robert Kantor en dubbelutvisning efter en duell med Per Ledin 1.41 före slutet. Det gav HV71 det powerplay laget behövde för att kvittera.

I spel sex mot fyra sköt Pasi Puistola ett skott som Kris Beech styrde förbi Cristopher Nihlstorp. 3-3 på resultattavlan trots att Rögle hade varit det klart bättre laget.

- Det var väldigt tungt. Vi hade 3-1 med fem minuter kvar och tappade det, säger Simon Hjalmarsson till ppv.

"Finns en tro på framtiden"


Rögleforwarden såg till att skippa rättvisa. När Teemu Laine åkte ut för en hooking efter 3.28 skred hemmalaget till verket. Snyggt framspelad av Mattias Sjögren skickade Hjalmarsson in 4-3 bakom Andreas Andersson i HV-målet.

- Otroligt skönt. Det var väldigt starkt av oss att komma tillbaka i matchen, säger matchvinnaren som är nöjd med det go som finns i laget just nu.

- Vi har en bra känsla i laget med poäng i fyra raka matcher. Det finns en tro på framtiden.

Om den tron är tillräckligt stark för att ta Rögle hela vägen upp ovanför kvalseriestrecket ställer sig Simon Hjalmarsson först tvekande till.

- Jag vet inte hur många poäng det handlar om, men det kommer att bli otroligt tufft. Så länge det finns en chans måste vi tro på den, annars kan vi skita i att spela.

Med sex omgångar kvar att spela har Rögle fem poäng upp till nästjumbon Södertälje. Upp till Timrå ovanför strecket skiljer det dock hela elva poäng.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!