1 av 5
- Foto: Bildbyrån
2 av 5
- Foto: Bildbyrån
3 av 5
- Foto: Bildbyrån
4 av 5
- Foto: Bildbyrån
5 av 5
- Foto: Bildbyrån

Modos massakerlika omstart

Modo stod för en massakerliknande omstart efter OS-uppehållet och gjorde tvåsiffrigt hemma mot regerande mästarna Färjestad och tog tre viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats. - Det var perfekt att vi vann, menade Peter Forsberg som stod för två assist i omstarten.


Modo fick ett tungt besked under OS. Per-Åge Skröder gick sönder, troligen för resten av säsongen, redan i första matchen i OS.

Nackdel för Modo? På lång sikt möjligen. På kort sikt? Så fan heller.

I första matchen efter omstarten, med nyligt hemkomna övriga OS-spelare, krossade man Färjestad och gjorde tvåsiffrigt när man vann med 10-3.

Att Mats Zuccarello Aasen och Peter Forsberg knappt kunnat vila senaste dygnen gjorde sig inte gällande. Aasen lämnade isen med tre assist och Foppa med två assist.

Men hetast i Modolägret var Markus Näslund som sköt tre av lagets mål och var enda spelaren med multipla mål.

- Vi har bra effektivitet, det måste sägas. Vi sätter nästan 50 procent av skotten, sa Näslund till ppv efter andra perioden där Modo hade gjort sju mål på 17 skott så långt.

Det blev till slut 33 skott för att få in de tio målen, sedan man skjutit nära på lika många skott i tredje perioden som på de två första.

Näslund tyckte att det märktes att man haft ett längre uppehåll.

- Det känns väl att man haft ett uppehåll och har väl inte riktigt matchtajmingen, menade Näslund som nu gjort 23 poäng på sina 24 matcher den här säsongen.

För Peter Forsbergs del var han mest nöjd med att matchen gick så enkelt som den gick.

- Det var perfekt att vi vann. Tur att man slapp ta i så mycket. Det har ju varit ett bedrövligt schema att komma hem till och behöva spela direkt, men det är som det är, tyckte Foppa.

Resultatet innebar ändå inte att man tog in några poäng på lagen närmast ovanför sig i tabellen. Både Luleå och Frölunda, fyra poäng före i tabellen, vann sina matcher.
Frölunda slog - i Brynäströjor - Brynäs borta med 3-1 och Luleå vann mot serietvåan Linköping hemma med 4-1.

Modos storseger betydde däremot att man, mer eller mindre, såg till att säkra ett undvikande av kvalserien. Södertälje måste i praktiken hämta in elva poäng på sista sex matcherna för att gå förbi. Något det ska mycket till för att lyckas med.

Samtidigt innebar den klara segern att Modo numera har bättre målskillnad än både Frölunda och Luleå, något som kan komma att bli nog så avgörande i slutändan.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!